PUI PE DOZA DE BERE I Rețetă + Video

Bună ziua dragii mei. Astăzi am gătit un pui întreg extrem de delicios și suculent. Nu îmi mai aduc aminte când am mâncat o carne atât de moale. Aceasta a fost pregătită la aburi de bere și a fost pătrunsă de arome plăcute de rozmarin, cimbru, lămâie și usturoi. Rețeta este superbă pentru o cină în sânul familiei. De asemenea o puteți condimenta cu condimentele voastre preferate, aici reguli nu sunt din punctul acesta de vedere. Vă doresc o zi frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • Un pui întreg (de circa 1,2 kg)
  • 1 doză de bere (de 0,5 l)
  • Coajă de la 1/3 de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
  • 2-3 – crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță – paprika afumată
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Golește doza de bere pe jumătate și introduce în ea rozmarinul, cimbru, usturoiul și coaja de lămâie.
  3. Usucă puiul cu un prosop de hârtie. Condimentează-l cu sare, piper, paprika afumată și unge-l cu 3 linguri de ulei. Masează pielea puiului bine pentru a pătrunde condimentele.
  4. Așează puiul pe doza de bere, introducând cutia în cavitatea puiului.
  5. Tapetează o tavă de cuptor cu folie de aluminiu. Așează atent doza cu puiul pe ea și pune-l la cuptorul încălzit pentru 1 oră sau 1 oră și 20 de minute (în dependență de mărimea puiului).
  6. Din când în când unge cu o perie pielea puiului cu grăsimea lăsată în tavă.
  7. Când puiul este gata, servește-l cu cartofi la cuptor, o salată simplă de legume sau cu orice altă garnitură dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*