Bună ziua dragii mei. Astăzi am gătit un pui întreg extrem de delicios și suculent. Nu îmi mai aduc aminte când am mâncat o carne atât de moale. Aceasta a fost pregătită la aburi de bere și a fost pătrunsă de arome plăcute de rozmarin, cimbru, lămâie și usturoi. Rețeta este superbă pentru o cină în sânul familiei. De asemenea o puteți condimenta cu condimentele voastre preferate, aici reguli nu sunt din punctul acesta de vedere. Vă doresc o zi frumoasă și poftă bună.
Ingrediente:
- Un pui întreg (de circa 1,2 kg)
- 1 doză de bere (de 0,5 l)
- Coajă de la 1/3 de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
- 2-3 – crenguțe de cimbru
- 1 linguriță – paprika afumată
- Ulei de măsline
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
- Golește doza de bere pe jumătate și introduce în ea rozmarinul, cimbru, usturoiul și coaja de lămâie.
- Usucă puiul cu un prosop de hârtie. Condimentează-l cu sare, piper, paprika afumată și unge-l cu 3 linguri de ulei. Masează pielea puiului bine pentru a pătrunde condimentele.
- Așează puiul pe doza de bere, introducând cutia în cavitatea puiului.
- Tapetează o tavă de cuptor cu folie de aluminiu. Așează atent doza cu puiul pe ea și pune-l la cuptorul încălzit pentru 1 oră sau 1 oră și 20 de minute (în dependență de mărimea puiului).
- Din când în când unge cu o perie pielea puiului cu grăsimea lăsată în tavă.
- Când puiul este gata, servește-l cu cartofi la cuptor, o salată simplă de legume sau cu orice altă garnitură dorești.