Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CREVEȚI LA GRĂTAR într-o marinadă din verdeață, usturoi și lămâie. Au ieșit foarte delicioși, suculenți și aromați. Sunt unii din cei mai delicioși creveți mâncați vreodată și vă îndemn și pe voi să-i pregătiți. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai delicioasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 1 kg. – creveți cu carapace și cap Ocean Fish
- ½ legătură – busuioc
- ½ legătură – pătrunjel
- 5-6 crenguțe – cimbru proaspăt
- 2-3 căței de usturoi
- 100 ml. – ulei de măsline
- Coaja de la o lămâie
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pisează usturoii în mojar cu pistilul (sau pregăteșete sosul în robotul de bucătărie), apoi adaugă verdeața și piseaz-o până devine o pastă, răzuiește coaja de la o lămâie condimentează cu sare, piper negru și treptat toarnă uleiul de măsline continuând să amesteci lent.
- Fă o tăietură de-a lungul spatelui creveților și cu lama cuțitului sau cu un bețișor de lemn scoate intestinul. Dacă nu te deranjează poți omite această procedură.
- Pune creveții într-un bol încăpător, adaugă peste ei 2/3 din sosul pregătit mai devreme și amestecă-i în așa fel încât să se acopere cu sos.
- Înfinge câte 3-4 creveți pe un ac de lemn și coace creveții pe grătarul bine încins pe fiecare parte câte 2-3 minute sau în dependență de mărimea crevetelui. Nu îi ține prea mult la foc pentru că o să devină la mestecare ca de cauciuc.
- Servește creveții cu lămâie și sosul rămas pentru marinadă. Poftă bună.