CREVEȚI LA GRĂTAR I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CREVEȚI LA GRĂTAR într-o marinadă din verdeață, usturoi și lămâie. Au ieșit foarte delicioși, suculenți și aromați. Sunt unii din cei mai delicioși creveți mâncați vreodată și vă îndemn și pe voi să-i pregătiți. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai delicioasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 kg. – creveți cu carapace și cap Ocean Fish
  • ½ legătură – busuioc
  • ½ legătură – pătrunjel
  • 5-6 crenguțe – cimbru proaspăt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 100 ml. – ulei de măsline
  • Coaja de la o lămâie
  • Sare și piper negru

Mod  de preparare:

  1. Pisează usturoii în mojar cu pistilul (sau pregăteșete sosul în robotul de bucătărie), apoi adaugă verdeața și piseaz-o până devine o pastă, răzuiește coaja de la o lămâie condimentează cu sare, piper negru și treptat toarnă uleiul de măsline continuând să amesteci lent.
  2. Fă o tăietură de-a lungul spatelui creveților și cu lama cuțitului sau cu un bețișor de lemn scoate intestinul. Dacă nu te deranjează poți omite această procedură.
  3. Pune creveții într-un bol încăpător, adaugă peste ei 2/3 din sosul pregătit mai devreme și amestecă-i în așa fel încât să se acopere cu sos.
  4. Înfinge câte 3-4 creveți pe un ac de lemn și coace creveții pe grătarul bine încins pe fiecare parte câte 2-3 minute sau în dependență de mărimea crevetelui. Nu îi ține prea mult la foc pentru că o să devină la mestecare ca de cauciuc.
  5. Servește creveții cu lămâie și sosul rămas pentru marinadă. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*