Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit faimoasa rețetă de Pui Pad Thai. O rețetă foarte ușor și rapid de preparat. Este extreme de delicioasă și se servește fierbinte. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 1 pachet – tăieței de orez
- 1 Piept de pui
- 2 ouă
- Sos Pad Thai sau Sos de soia
- Sos Sambal
- 1 Morcov
- 1 Ardei roșu
- 2 Ardei galbeni
- Ulei de floarea soarelui sau Ulei de soia
- Sare și piper negru
Ingredients
- 50 g – alune prăjite
- 1 lime
- Pătrunjel
- Ceapă verde
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate taie pieptul de pui cubulețe sau fâșii mici.
- Feliază morcovul cu un cuțit pentru curățat legumele. Taie feliile în două, apoi fâșii cât mai subțiri. De asemenea taie fâșii și ardeii.
- Încinge bine un wok sau o cratiță medie spre mare care nu lipește. Între timp mărunțește un pic alunele.
- Adaugă cubulețele de piept de pui în wok și călește-le. Amestecă din când în când, timp de 4-5 minute.
- După care adaugă fâșiile de ardei și usturoiul tocat. Asezonează cu sare și prăjește totul încă 2 minute. Adaugă jumătate de linguriță de sos sambal și un cățel de usturoi tocat, amestecă încă un minut.
- Sparge un ou de găină în wok și continuă să amesteci energic, după care adaugă tăițeii de orez prealabil înmuiați în apă și de asemenea adaugă 2 linguri de apă.
- După 2 minute toarnă 4-5 linguri de sos pad thai și mai prăjește totul circa 6 minute.
- Cu un minut înainte să fie gata, adaugă morcovul feliat mai devreme pentru a obține o notă crocantă.
- Aranjează într-un bol Puiul Pad Thai, decorează cu alune mărunțite, ceapă verde și servește-l fierbinte cu limetă. Poftă Bună!