PORUMB LA GRĂTAR CU UNT AROMAT I Rețete + Video

Bună ziua dragi pofticioși astăzi am pregătit PORUMB LA GRĂTAR CU UNT AROMAT. Porumbul la grătar este mai benefic decât cel fiert deoarece prin fierbere îşi pierde din substanţele nutritive  dar prin coacere le menține. Nu ezitați să-l pregătiți sub cerul liber, atunci când faceți grătar, să profitați de ocazie să pregătiți și porumb copt. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 6 știuleți de porumb cu pănușe (frunze)

Pentru untul aromat:

  • 100 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 4-5 fire – pătrunjel proaspăt
  • 5-7 frunze – busuioc proaspăt
  • 3 căței de usturoi (mărunțiți)
  • 1/2 – coajă de lămâie
  • 1/3 – ardei chili
  • Sare și piper negru

Pentru decor

  • Paprika afumată

Mod de preparare:

  1. Pune știuleții de porumb într-un castron încăpător și toarnă deasupra apă rece (încât să îi acoperi pe toți), lasă-i să stea circa 20-30 de minute.
  2. Încinge bine grătarul.
  3. Scoate știuleții de porumb din apă și scurge-i un pic. Așează-i pe grătarul încins și coace-i pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce pănușile primesc o culoare neagră (nu panicați, pănușa nu-i permite porumbului să se ardă).
  4. Între timp pregătește untul: taie verdeața și ardeiul chili mărunt, adaugă verdeața în unt împreună cu ardei și usturoi mărunțiț, răzuiește coaja de la o jumătate de lămâie, condimentea cu sare, piper negru și amestecă.
  5. Scoate știuleții de porumb de pe grătar. Lasă-i să stea circa 4-5 minute, apoi curăță-i de pănuși și unge-i cu untul aromat. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.
  • Este de dorit ca specia de porumb să fie dulce (zaharat).

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*