Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit DULCEAȚĂ DE PEPENE GALBEN, LĂMÂIE ȘI SCORȚIȘOARĂ. Este ceva senzațional, nu vă pot reda cât este de delicioasă și se pregătește ușor. Dulceața o puteți servi în terciuri, cu oladi, clătite, poate fi adaugată în tarte sau chiar torturi. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
- 1 pepene galben de 3 kg.
- 700-800 gr. – zahăr (în dependeță cât e de dulce pepenele)
- 1 baton de scorțișoară
- 1 lămâie
Mod de preparare:
- Taie pepenele galben în două, curăță-l de sâmburi, taie jumătățile felii, curăță-le de coajă și taie feliile bucăți. Taie lămâia în patru apoi felii.
- Pune bucățile de pepene galben într-o cratiță, adaugă lămâia, zahărul și batonul de scorțișoară. Amestecă și du dulceața până la punctul de fierbere. Scoate spuma din dulceață și fierbe-o 10 minute. Apoi stinge focul și lasă dulceața să se răcească 5 ore. După 5 ore aprinde iar focul și fierbe dulceața 10 minute, stinge focul și lasă iarăși să stea 5 ore.
- Înainte să fierbi a treia oară dulceața trebuie să sterilizezi borcanele și capacele. Aranjează borcanele bine spălate și umede înpreună cu capacele pe o tavă. Odată ce le pui la cuptor pornește-l la 150 de grade C și lasă-le să stea 15 minute. Deschide ușa cuptorului și lasă-le să se răcească în voie.
- Aprinde focul și fierbe dulceața ultima dată încă 10 minute. Toarn-o în borcane acoperă-le cu capac și lasă dulceața să se răcească la temperatura camerei. Servește cu plăcere. Poftă Bună!