MINI PIZZA DE VINETE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit MINI PIZZA DE VINETE. Perfecte pentru sezonul de vinete și nu doar. Sunt foarte delicioase și le puteți combina cu orice produse doriți. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 vinete (mari)
  • 1 conservă 400 gr. – roșii tăiate cubulețe
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 linguriță – oregano uscat
  • 100 gr. – cașcaval Mozzarella (ras)
  • 100 gr. – Salami (tăiat cubulețe de 0,5 cm)
  • 150 gr. –  roșiii cherry (tăiate în jumătate)
  • 5 linguri  + puțin pentru prăjit – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Mod de preparare:

  1. Taie vinetele rondele.
  2. Pune-le într-un bol, condimentează-le cu sare, piper negru, ulei de măsline și amestecă în așa fel încât să pătrundă condimentele și uleiul.
  3. Aranjează rondelele pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt și coace vinetele 10-15 minute, apoi întoarce-le pe cealalaltă parte și mai coacele 10 minute.
  4. Între timp pregătește sosul. Încinde o tigaie la foc mediu, adaugă 2 linguri de ulei, ceapa tăiată cubulețe, cățeii de usturoi mărunțiți și rumenește-i 3-4 minute. Apoi adaugă conserva de roșii, busuiocul, oregano uscat, sare, piper negru și puțn zahăr. Coace sosul 15 min la foc mic.
  5. Pe fiecare felie de vânătă pune câte o linguriță (plină) de sos de pizza, deasupra poziționează câte 3-4 bucățele de salami, apoi așează câte 2,3 jumătăți de roșii, presară cu cașcaval. Întoarce-le la cuptor și coace-le 10 minute sau până ce cașcavalul se topește complet.
  6. Scoate mini pizzele de vinete din cuptor și presară-le cu busuioc proaspăt. Poftă bună

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*