MINI PIZZA DE VINETE

Aceste mini pizza de vinete sunt rapid de preparat și sunt delicioase. Le poți servi atât ca aperitiv cât și ca fel principal.

Ingrediente:

  • 2 vinete (mari)
  • 100 gr. – sos pentru pizza
  • 100 gr. – cașcaval Mozzarella (ras)
  • 50 gr. – Salami (tăiat cubulețe de 0,5 cm)
  • 100 gr. –  roșiii cherry (tăiate în jumătate)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Mod de preparare:

  1. Taie vinetele rondele.
  2. Prăjește rondelele de vinete pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
  3. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  4. Pe fiecare felie de vânătă pune câte o linguriță (plină) de sos de pizza, apoi așează câte 2,3 jumătăți de roșii, presară cu cașcaval și deasupra poziționează câte 3-4 bucățele de salami. Pune-le la cuptor și coace-le circa 10 minute sau până ce cașcavalul se topește complet.
  5. Scoate mini pizzele de cașcaval din cuptor și presară-le cu busuioc proaspăt. Poftă bună

Sugestii:

  • În loc să prăjești vinetele, poți să le coci la cuptor sau chiar să le gătești la grătar.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*