CANNELLONI CU BRÂNZĂ DE VACI ȘI SPANAC

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă propun să gătiți Cannelloni cu brânză de vaci și spanac. Sunt o mare amatoare de paste și brânză de vaci, astfel această rețetă este ideală pentru mine. Această bunătate vă va face să uitați de lucru și griji prin gustul său delicios și cremos. Sper să vă placă și vouă la fel de tare precum îmi place și mie. Vă doresc un sfârșit de weekend cât mai gustos și poftă bună.

 

IMG_8038site

Ingrediente:

  • 14-16 paste cannelloni
  • 500 gr. – brânză proaspătă de vaci
  • 150 gr. – spanac
  • 2×400 gr. – cutii cu roșii tăiate cubulețe
  • 1 ou
  • 100 gr. – mozzarella
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 12 frunze – busuioc proaspăt
  • 1 linguriță – zahăr

Dificultate: Mic spre Mediu

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 40 minute

Timp total: 55 minute

Număr de porții: 4

IMG_8057site

anigif 

Mod de preparare:

  1. Încinge tigaia la foc mediu, toarnă în ea ulei, adaugă usturoiul mărunțit, ceapa tăiată cubulețe, asezonează cu sare, piper negru, amestecă și prăjește 4-5 minute. Apoi adaugă 2 cutii de roșii, busuioc proaspăt, 1 linguriță zahăr și mai condimentează cu puțină sare și piper negru. Fierbe sosul 10-15 minute.
  2. Pune spanacul bine spălat într-un bol încăpător, acoperă-l cu apă fierbinte și lasă-l să stea 2 minute.
  3. Pune brânza în robotul de bucătărie, răzuiește circa 3 linguri de parmezan, sparge un ou, adaugă câteva frunze de busuioc, spanacul bine scurs de apă, asezonează cu sare, piper negru și mixează până primești o textură cremoasă.
  4. Transferă crema într-un poș cu dui rotund și umple pastele cannelloni.
  5. Întinde la baza tavei 1/3 din cantitatea de sos, apoi aranjează pastele canelloni, adaugă deasupra sosul rămas, acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30 de minute.
  6. Îndepărtează folia de aluminiu, acoperă cu mozzarella și răzuiește parmezan. Întoarce tava înapoi la cuptor și mai coace 10-15 minute sau până cașcavalul se topește și se rumenește frumos deasupra.
  7. Servește cannelloni peste 15 minute. Poftă bună!

IMG_8042site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*