Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă propun să gătiți Cannelloni cu brânză de vaci și spanac. Sunt o mare amatoare de paste și brânză de vaci, astfel această rețetă este ideală pentru mine. Această bunătate vă va face să uitați de lucru și griji prin gustul său delicios și cremos. Sper să vă placă și vouă la fel de tare precum îmi place și mie. Vă doresc un sfârșit de weekend cât mai gustos și poftă bună.
Ingrediente:
14-16 paste cannelloni
500 gr. – brânză proaspătă de vaci
150 gr. – spanac
2×400 gr. – cutii cu roșii tăiate cubulețe
1 ou
100 gr. – mozzarella
2 linguri – ulei de măsline
2 căței de usturoi mărunțiți
12 frunze – busuioc proaspăt
1 linguriță – zahăr
Dificultate: Mic spre Mediu
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 40 minute
Timp total: 55 minute
Număr de porții: 4
Mod de preparare:
Încinge tigaia la foc mediu, toarnă în ea ulei, adaugă usturoiul mărunțit, ceapa tăiată cubulețe, asezonează cu sare, piper negru, amestecă și prăjește 4-5 minute. Apoi adaugă 2 cutii de roșii, busuioc proaspăt, 1 linguriță zahăr și mai condimentează cu puțină sare și piper negru. Fierbe sosul 10-15 minute.
Pune spanacul bine spălat într-un bol încăpător, acoperă-l cu apă fierbinte și lasă-l să stea 2 minute.
Pune brânza în robotul de bucătărie, răzuiește circa 3 linguri de parmezan, sparge un ou, adaugă câteva frunze de busuioc, spanacul bine scurs de apă, asezonează cu sare, piper negru și mixează până primești o textură cremoasă.
Transferă crema într-un poș cu dui rotund și umple pastele cannelloni.
Întinde la baza tavei 1/3 din cantitatea de sos, apoi aranjează pastele canelloni, adaugă deasupra sosul rămas, acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30 de minute.
Îndepărtează folia de aluminiu, acoperă cu mozzarella și răzuiește parmezan. Întoarce tava înapoi la cuptor și mai coace 10-15 minute sau până cașcavalul se topește și se rumenește frumos deasupra.
Servește cannelloni peste 15 minute. Poftă bună!
Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood
Rețete ușor de preparat și gustoase din bucătăria tradițională și internațională. Decorații în stil modern, vintage și în dependență de sezon. Vesela o aleg cu atenție sporită, pentru a evidenția culoarea și forma preparatelor culinare. Iar pozele sunt realizate în exclusivitate de mine.