Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă italiană și anume polenta. Aceasta este pregătită din făină de porumb măruntă și se aseamănă cu mămăliga noastră moldovenească. Se deosebește totodată prin faptul că polenta este mai moale, are o culoare mai deschisă de la untul și parmezanul care se adaugă în ea. Vă asigur că este gustoasă, fină și cremoasă. O puteți servi cu carne, perișoare, sos bolognese, cu o salată verde sau chiar așa fără nimic. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună.
Ingrediente
-
1 litru – apă
-
200 gr. – făină de porumb fină
-
40 gr. – unt
-
20 gr.- cremă de brânză
-
30 gr. – parmezan
-
1 linguriță – sare
Dificultate: Mică spre Mediu
Timp de gătire: 20 minute
Timp total: 20 minute
Număr de porții: 4
Mod de preparare:
- Pune cratița la foc mediu, toarnă în ea apă. Odată ce apa ajunge la punctul de fierbere, adaugă sare și făina de porumb în ploaie mixând cu telul.
- Fierbe la foc mic aproximativ 10 minute sau până când este gata.
- Apoi adaugă untul, crema de brânză, răzuiește parmezan, mixează și condimentează cu piper negru, mai mixează puțin și servește cu plăcere. Poftă bună!