Pune pieptul de pui în cratiță, adaugă frunze de dafin, boabe de piper, sare și acoperă cu apă. Fierbe carnea la foc mediu 20 de minute.
Taie carnea cubulețe mici.
Pune untul în tigaie, adaugă făina, amestecă și lasă la foc mic pentru 2 minute. Apoi toarnă treptat laptele și mixează cu un tel pentru a preveni formarea cocoloașelor.
Condimentează cu sare, piper, pune parmezan răzuit, adaugă carnea, porumbul și lasă să se gătească 3-4 minute. Ia tigaia de pe aragaz și lasă umplutura să se răcească complet.
Pudrează masa cu făină, aranjează aluatul, pudrează-l și pe el cu un pic de făină și întinde-l. Taie pătrățele din aluat, trebuie să îți iasă 12-15 pătrățele.
Pune umplutură în mijlocul unui pătrat. Lipește cu degetele două colțuri opuse în așa fel încât să primești un triunghi și sigilează folosind o furculiță.
Aranjează triunghiurile pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, fă o tăietură în mijloc, unge cu ou și decorează cu susan.
Coace plăcințelele la 190 de grade C 20-25 minute.
Plăcințelele au ieșit pur și simplu delicioase, aluatul e crocant iar umplutura e cremoasă și aromată. Servește cu plăcere. Poftă bună!
Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood
Rețete ușor de preparat și gustoase din bucătăria tradițională și internațională. Decorații în stil modern, vintage și în dependență de sezon. Vesela o aleg cu atenție sporită, pentru a evidenția culoarea și forma preparatelor culinare. Iar pozele sunt realizate în exclusivitate de mine.