PIEPT DE PUI UMPLUT CU ROȘII USCATE, MOZZARELLA ȘI SPANAC

Bună ziua dragii mei. Pentru astăzi am pregătit o rețetă fenomenală cu piept de pui umplut. Mi-a plăcut mult cum mi-a ieșit carnea și anume suculentă, moale și aromată. Vă îndemn să încercați această rețetă, cu siguranță o să vă placă. Iar eu vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui întreg fără os de circa 600 gr.
  • 10–12 roșii uscate în ulei
  • 100 gr. – mozzarella (răzuită)
  • 10–12 frunze de spanac (tânăr)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui în jumătate.
  2. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog. Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt.
  3. Deschide prima jumătate de piept de pui, condimenteaz-o cu sare și piper pe ambele părți. Pe o jumătate din pieptul de pui deschis pune ¼ din mozzarella, 5-6 roșii uscate, 5-6 frunze de spanac și acoperă cu încă ¼ de mozzarella. Închide pachețelul și întărește-l cu 2-3 scobitori. Fă aceeași procedură cu cealaltă jumătate de piept de pui.
  4. Încinge bine o tigaie cu 2 linguri de ulei. Rumenește timp de 3-4 minute la foc mare pieptul de pui umplut pe ambele părți.
  5. Transferă ambele bucăți de piept de pui umplute pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și pune-le în cuptorul încălzit la 190 de grade C. pentru 15-20 de minute.
  6. Scoate pieptul de pui din cuptor și servește-l imediat cu orice garnitură dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comentarii

  1. Buna, de unde ați cumpărat roșii uscate în ulei?

    Mersi.

    • Bună seara, roșiile uscate mi le-a adus o prietenă din Italia. La noi în Chișinău le puteți procura de la supermarketuri, de ex. Nr. 1, Pegas ș.a.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*