PÂRJOALE DIN CARNE CA LA MAMA

Bună ziua dragii mei. Astăzi am pregătit o rețetă gustoasă de pârjoale. De ce se numește pârjoale ca la mama? Pentru că am preluat rețeta de la mama mea. Ea pune ceva specific în ele și anume ardei roșu dulce, astfel dându-le pârjoalelor un aspect arătos. Sunt gustoase, suculente și extraordinare. Secretul mamei: ”Dacă vreți ca pârjoalele voastre să fie mai pufoase adăugați o linguriță de praf de copt.” Sper să vă placă rețeta familiei noastre de pârjoale cu carne și vă doresc poftă bună.

Ingrediente:

  • 400 gr. – carne tocată de vită
  • 250 gr. – carne tocată de porc
  • ½ ardei roșu dulce
  • ½ ceapă (medie)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • O mână – miez de pâine albă (înmuiată în lapte)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune carnea tocată de vită și de porc într-un bol încăpător. Adaugă tocătura peste ardeiul dulce tăiat cubulețe mici, ceapa tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat împreună cu usturoiul, de asemenea pune pâinea scursă bine de lapte, oul de găină, condimentează cu sare și piper după gust. Cu ajutorul mâinilor amestecă toată compoziția până se omogenizează.
  2. Ia câte o mână din compoziția de carne și începe să formezi pârjoalele, aruncându-le dintr-o palmă în alta de 3-4 ori, formând o bilă. Turtiți bila cu ajutorul degetelor dându-i o formă lunguiață. Fă același lucru cu toată compoziția de carne.
  3. Pune o tigaie la foc cu 2 linguri de ulei.
  4. Când uleiul s-a încălzit destul, pune pârjoalele și prăjește-le cu capac la foc mic 8-10 minute pe fiecare parte.
  5. Scoate pârjoalele pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*