Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit preferații mei papanași sărați cu brânză de vaci și brânză de oi. Ardeiul chili le dă un gust puțin picant și asta îmi place foarte mult. Sigur, dacă în caz că nu vă place iutele, atunci puteți exclude chili.De asemenea ceapa verde le un gust și o culoare perfectă. Îi puteți servi atât la micul dejun, prânz sau cină. Sper să vă placă varianta mea de papanași sărați și să îi pregătiți cu plăcere. Eu vă doresc un sfârșit de weekend cât mai senin și delicios, poftă bună!
Ingrediente:
- 600 gr. – brânză proapătă de vaci
- 150 gr. – brânză de oi
- 150 gr. – făină albă
- 2 ouă
- 3 cepe cu cozile verzi
- 1/2 ardei chili verde
- 1/2 ardei chili roșu
- 1 linguriță – paprika dulce afumată
- 1 linguriță – praf de copt
- Sare
- 4-5 linguri – ulei de floarea soarelui
Pentru servit:
- Smântână
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 25 minute
Timp total: 30 minute
Cantitatea: 12 păpănași
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate taie mărunt ceapa verde și ardeii chili.
- Pune într-un bol brânza de vaci, deasupra rade brânza de oi, sparge ouăle, adaugă făina, presară paprika,praful de copt și pune ceapa verde și ardeii chili tăiați, condimentează cu puțină sare (fii atent(ă) pentru că brânza de oi este sărată deja). Amestecă bine cu o lingură sau cu mâna până ce compoziția va fi uniformă.
- Presară-ți mâinile cu făină şi ia câte o lingură de compoziție în mână. Formează cu ambele mâini o bilă, turtește-o puțin cu palma.
- Pune pe o farfurie plată circa 2 linguri de făină şi trece păpănașul prin ea după care scutură excesul de făină și pune păpănașul pe o farfurie.
- Procedează la fel cu restul papanaşilor şi pune-i la prăjit într-o tigaie bine încălzită cu 2-3 linguri de ulei (dacă este nevoie mai adaugă ulei pe parcurs).
- Rumenește papanaşii la foc mediu pe ambele părți.
- Scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Serveşte-i cu smântână. Poftă bună!
Ușurică și apetisanta rețeta, o să o încerc și eu! Apropo, frumos blog ☺
Bună, mulțumesc frumos și tu ai un blog interesant, mi-a plăcut felul în care te saluți, ceva original. Succese
Mersi! Și ție la fel 😊
O sa-i incerc si eu , chiar azi.
îmi scrii și mie cum ți-au ieșit 🙂
Si nu punem nimic de ex. bicarbonat sau praf de copt?
Bună Ana, eu nu pun în papanași sărați bicarbonat de sodiu sau praf de copt 🙂