PAPANAȘI SĂRAȚI CU CEAPĂ VERDE ȘI ARDEI CHILI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit preferații mei papanași sărați cu brânză de vaci și brânză de oi. Ardeiul chili le dă un gust puțin picant și asta îmi place foarte mult. Sigur, dacă în caz că nu vă place iutele, atunci puteți exclude chili.De asemenea ceapa verde le un gust și o culoare perfectă. Îi puteți servi atât la micul dejun, prânz sau cină. Sper să vă placă varianta mea de papanași sărați și să îi pregătiți cu plăcere. Eu vă doresc un sfârșit de weekend cât mai senin și delicios, poftă bună!

Ingrediente:

  • 600 gr. – brânză proapătă de vaci
  • 150 gr. – brânză de oi
  • 150 gr. –  făină albă
  • 2 ouă
  • 3 cepe cu cozile verzi
  • 1/2 ardei chili verde
  • 1/2 ardei chili roșu
  • 1 linguriță – paprika dulce afumată
  • 1 linguriță – praf de copt
  • Sare
  • 4-5 linguri – ulei de floarea soarelui

Pentru servit:

  • Smântână

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 25 minute

Timp total: 30 minute

Cantitatea: 12 păpănași

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate taie mărunt ceapa verde și ardeii chili.
  2. Pune într-un bol brânza de vaci, deasupra rade brânza de oi, sparge ouăle, adaugă făina, presară paprika,praful de copt și pune ceapa verde și ardeii chili tăiați, condimentează cu puțină sare (fii atent(ă) pentru că brânza de oi este sărată deja). Amestecă bine cu o lingură sau cu mâna până ce compoziția va fi uniformă.
  3. Presară-ți mâinile cu făină şi ia câte o lingură de compoziție în mână. Formează cu ambele mâini o bilă, turtește-o puțin cu palma.
  4. Pune pe o farfurie plată circa 2 linguri de făină şi trece păpănașul prin ea după care scutură excesul de făină și pune păpănașul pe o farfurie.
  5. Procedează la fel cu restul papanaşilor şi pune-i la prăjit într-o tigaie bine încălzită cu 2-3 linguri de ulei (dacă este nevoie mai adaugă ulei pe parcurs).
  6. Rumenește papanaşii la foc mediu pe ambele părți.
  7. Scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. Serveşte-i cu smântână. Poftă bună!

anigif

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

7 Comentarii

  1. Ușurică și apetisanta rețeta, o să o încerc și eu! Apropo, frumos blog ☺

  2. O sa-i incerc si eu , chiar azi.

  3. Si nu punem nimic de ex. bicarbonat sau praf de copt?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*