OUĂ UMPLUTE CU SOMON

Bună ziua. Azi am o rețetă numai bună pentru o zi obișnuită cât și pentru o masă de sărbătoare. Îmi place mult această combinație de ouă umplute. Sper să vă placă și vouă această rețetă. Eu vă doresc o zi cât mai frumoasă, înconjurată de cei dragi și poftă bună.

Ingrediente:

  • 7 ouă de găină
  • 3 linguri – maioneză
  • 1 linguriță – muștar (iute-mediu)
  • ½ ardei roșu dulce (copt și decojit de coajă și semințe)
  • 30 gr. – somon afumat
  • Sare

Pentru decor:

  • Fulgi de ardei chilli uscați
  • Mărar

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert ouăle. Când apa începe să clocotească, lasă ouăle să fiarbă circa 10 minute.
  2. După ce ouăle au fiert, dă-le sub un jet de apă rece și lasă-le să se răcească complet.
  3. Decojește ouăle de coajă și taie-le în jumătate.
  4. Cu ajutorul unei lingurițe scoate atent gălbenușurile și pune-le într-un blender.
  5. Adaugă deasupra gălbenușurilor ardeiul copt, muștarul, maioneza și asezonează cu sare după gust. Mixează tot până compoziția se va omogeniza.
  6. Transferă mixtura într-un șpriț sau într-un sac de patiserie și decorează circular fiecare jumătate de ou. Decorează cu fâșii de somon, frunzulițe de mărar și presară cu fulgi de chilli uscați. Se consumă rece ca aperitiv, poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*