Bună ziua dragilor. Vă propun o rețetă cu iepure și cartofi la cuptor. Este o rețetă extraordinară și delicioasă. Acest iepure mi-a fost adus de la Nordul Moldovei. Mi l-a dăruit un nepot de al tatei. Iepurele a ieșit atât de suculent și moale încât se lua singur de pe oase. Este o mâncare numai bună pentru a fi servită în sânul familiei și nu doar. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.
Ingrediente:
- Un iepure de circa 2 kg.
- 1 kg. – cartofi (de mărime mici spre medie)
- 1 morcov (de dimensiune mare)
- 2 cepe (medii)
- 3 căței de usturoi
- 6 roșii (circa 500 gr.)
- 100 ml. – vin alb de masă
- 500-600 ml. – bulion de pui sau de legume
- 2 crenguțe proaspete de rozmarin (sau uscat)
- 1 crenguță cimbru
- Sare și piper negru
- Ulei de floarea soarelui
Dificultate: Medie
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 2 ore și 30 minute
Timp total: 2 ore și 30 minute
Număr de porții: 8
Mod de preparare:
- Condimentează iepurele cu sare și piper negru. Încinge o tigaie încăpătoare la foc mare, adaugă ulei și rumenește iepurele pe ambele părți. Scoate iepurele din tigaie și pune-l direct în tava de copt.
- Taie ceapa cubulețe și pune-o în tigaia în care ai prăjit mai devreme iepurele. Călește ceapa circa 5 minute adăugând puțină sare și piper negru, după care adaug-o în tava de copt peste iepure.
- Taie roșiile și morcovul cubulețe, după care amplasează-le pe toată suprafața tavei.
- Curăță cartofii de coajă, spală-i bine, condimentează-i cu sare și piper și pune-i întregi în tavă lângă iepure.
- Taie usturoiul rondele subțiri și pune-le de asemenea în tavă împreună cu rozmarinul și cimbrul.
- Toarnă bulionul peste iepure și legume, acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu.
- Pune tava în cuptorul încălzit la 170 de grade C pentru 2 ore și jumătate.
- După ce a trecut 2 ore și jumătate, scoate tava din cuptor, toarnă vinul deasupra, după care mai pune-o la cuptor pentru încă jumătate de oră.
Sugestii:
- În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la 1 litru de apă adaugă un cub concentrat de supă de legume sau de pui.
- În caz că nu ai roșii proaspete, poți folosi roșii din conservă.
- În caz că nu ești amator/amatoare de vin, pur și simplu exclude-l.
Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food
Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU MASA DE REVELION - Valerie's Food
Pingback: REȚETE DE PAȘTI I Valerie's Food - Valerie's Food