GAMBE DE GĂINĂ COAPTE CU CHILLI ȘI LĂMÂIE

Bună ziua dragilor. Astăzi am pregătit gambe de găină cu chilli și lămâie. Mi-a plăcut foarte mult această rețetă. Carnea era suculentă, moale și avea un gust puțin picant și totodată se asocia foarte bine cu mirosul de lămâie. Vă îndemn să pregătiți această rețetă și vă doresc un weekend cât mai plăcut. Poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 kg. – gambe de găină
  • ½ – ardei iute (chilli)
  • Coaja feliată de la o lămâie (mică)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 5 linguri – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Chilli

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 190 de grade C.
  2. Pune gambele într-o tavă de copt. Taie ardeiul chilli felii și pune-le peste carne. Adaugă fâșiile de coajă și cățeii de usturoi puțin zdrobiți.
  3. Condimentează cu sare și piper, după care toarnă uleiul de măsline.
  4. Cu ajutorul mâinilor amestecă bine carnea, încât să pătrungă gusturile celorlalte ingrediente.
  5. Coace gambele la 190 de grade C pentru 45-55 de minute sau până ce carnea va fi rumenită frumos.
  6. Soate carnea din cuptor, aranjeaz-o pe un platou și decoreaz-o cu câteva felii de ardei chilli.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*