GEM DE CLEMENTINE

Bună ziua dragii mei. Astăzi am pregătit un gem extraordinar de clementine. Este sezonul acestor fructe și sunt bine-venite în casă mai ales pe timp de iarnă. I-am umflat capul iubitului meu câte pot face cu acest gem. Hai să vă spun și vouă: în primul rând îl puteți unge simplu pe pâine, dar îl și puteți pune în checuri, terciuri, biscuiți, poate fi o umplutură perfectă pentru croissante, clătite, cupcake-uri, sau puteți decora un cheesecake. Mai în scurt ce vă vine în cap aceea și puteți face cu gemul acesta delicios. Sper să vă placă rețeta mea și vă doresc poftă bună.

Ingrediente:

  • 10 clementine
  • 1 lămâie mică (de circa 100 gr.)
  • 350 gr. – zahăr
  • 600 ml. – apă plată

Mod de preparare:

  1. Spală și curăță clementinele de coajă. Taie-le în jumătate și scoate-le sâmburii. Păstrează coaja de la 1, ½ de clementine și taie-le cubulețe mici.
  2. Spală bine lămâia, taie-o felii de câțiva milimetri, scoate-i sâmburii și taie cubulețe mici.
  3. Într-un ceaun pune clementinele tăiate împreună cu coaja de la clementine, lămâia tăiată, zahărul și apa. Amestecă tot împreună cu o lingură.
  4. Fierbe gemul la foc mediu o oră și 20 de minute sau până ce apa scade în jumătate și siropul are o consistență gelatinoasă.
  5. Când gemul este gata, toarnă-l în borcănașe și lasă-l să se răcească în voie.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*