CRENVURȘTI ÎN ALUAT

Bună ziua dragii mei. Astăzi am pregătit o rețetă extraordinară cu crenvurști. Aluatul ce învelește crenvurștii este moale, pufos și crescut frumos. Este ușor de preparat și nu îți ia mult timp. Iar rezultatul este fenomenal. Ce poate fi mai plăcut decât să vezi pe masă crenvurștii înveliți într-un aluat frumos aurit și nici nu reușești să te întorci că deja s-au terminat (la mine așa a fost). Sper că v-am convins și acum veți trece la gătit. Eu vă doresc un weekend cât mai frumos și poftă bună.

Ingrediente:

  • 12 crenvurști

Pentru aluat:

  • 500 gr. – făină albă
  • 200 gr. – lapte călduț
  • 1 ou de găină
  • 7 gr. – drojdie uscată
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 linguriță – sare
  • 30 gr. – unt și încă puțin pentru uns
  • 1 gălbenuș de ou
  • Ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

  1. Pune într-o farfurie adâncă laptele călduț, presară deasupra zahărul și pachețelul de drojdie uscată și lasă-l să se umfle puțin (circa 2-3 minute).
  2. Pune făina cernută într-un bol încăpător, peste ea adaugă sarea, untul, oul și laptele cu drojdie.
  3. Amestecă de la început cu o spatulă (lingură) până începe să se omogenizeze aluatul. Apoi frământă energic timp de 10-12 minute (dacă aluatul se lipește de mâini, adaugă puțină făină).
  4. Pune aluatul într-un castron uns cu ulei. Deasupra unge aluatul cu unt și acoperă-l cu o folie alimentară și cu un șervet. Așează-l într-un loc călduț pentru o oră sau până ce se va dubla în volum.
  5. După ce a crescut aluatul, presară planul de lucru cu făină și răstoarnă aluatul. Întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară (cam de 30 cm. lungime și 20-25 cm. lățime).
  6. Taie aluatul în 6 fâșii groase de 3-4 cm. pe verticală. După ce ai tăiat fâșiile pe verticală la mijloc taie-le în jumate pe orizontală (în așa fel încât să se primească 12 fâșii).
  7. Ia câte o fâșie de aluat și ruleaz-o împrejurul unui crenvurșt de 3-4 ori, după care pune-o pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Fă același lucru cu toți crenvurștii.
  8. Acoperă crenvurștii rulați cu un prosop de bucătărie și lasă-i pentru 20-30 de minute să mai crească.
  9. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  10. Unge crenvurștii în aluat cu gălbenuș de ou bătut și dă-i la cuptor pentru circa 25 de minute.
  11. Crenvurștii în aluat îi poți mânca calzi cu muștar, ketchup sau orice dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*