Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit OMLETĂ UMPLUTĂ CU BACON, ROȘII ȘI CAȘCAVAL. Este o rețetă foarte delicioasă, ce vă va face ziua minunată cu prima îmbucătură. Se pregătește rapid și arată extraordinar. Sper să vă placă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 linguriță – smântână
- 1/3 linguriță – oregano uscat
- 100 gr. – bacon afumat
- 100 gr. – cașcaval
- 4 roșii – cherry
- 1/5 ardei chili (opțional)
- Sare și piper
- 2 linguri – ulei de măsline
Mod de preparare:
- Sparge ouăle într-un bol. Condimentează cu sare și piper, adaugă smântâna și oregano uscat,. Mixează până se încorporează toate ingredientele.
- Apoi încinge o tigaie la foc mediu și rumenește baconul pe ambele părți.
- Încinge o tigaie antiaderentă cu diametrul de 28 cm. la foc mediu. Toarnă ulei de măsline și mixtura de ouă.
- Du marginile spre mijloc de câteva ori în așa fel încât mixtura de ouă să astupe imediat locurile golite din tigaie. Peste un minut aranjează pe o jumătate din omletă cașcaval, bacon, câteva felii de roșii și ardei chilli. Este foarte important ca cealaltă jumătate să nu fie lipită de tigaie.
- Îndoaie atent omleta în două, în așa fel încât jumătate din umplutură să fie astupată. Același lucru îl puteți face direct în farfurie.
- Servește omleta imediat cu pâine rumenită sau cu orice doriți. Poftă bună!