Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit un PIURE DELICIOS DE CARTOFI ce se prepară rapid, iar la capăt o să primiți o textură cremoasă, fină și foarte delicioasă. Puteți servi acest piure cu carne pește, legume la cuptor sau grill, cu o salată proaspătă de crudități sau frunze. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 1.400 kg. – cartofi albi
- 200 ml. – lapte
- 80 gr. – unt
- 1 lingură cu vârf – cremă de brânză sau cașcaval topit
- Sare
- 1/5 linguriă – Paprika iute
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă.
- Taie-i cubulețe, pune-le într-un bol și spală-le bine sub jetul de apă rece apoi scurge-le de apă.
- Pune cartofii într-o cratiță încăpătoare cu apă rece.
- Transferă cratița la foc mare, adaugă o linguriță de sare și pune capacul.
- Când apa a început să clocotească, scoate capacul și ia spuma de deasupra. Lasă cartofii să fiarbă la foc mediu 15-20 de minute sau până devin moi.
- Când cartofii sunt gata ia-i de pe foc și scurge-i de apă.
- Între timp, toarnă într-o cratiță laptele și adaugă untul. Pune cratița la foc mic spre mediu și lasă să stea până se topește complet untul.
- Strivește bine cartofii cu un pasator manual, apoi adaugă treptat mixtura de lapte și unt continuând să zdrobești cu pasatorul. La capăt condimentează cu sare, paprika iute, adaugă crema de brânză și mai amestecă până se încorporează ingredientele.
- Servește piureul cu carne, pește, legume sau pur și simplu cu o salată proaspătă. Poftă bună!