NUCI UMPLUTE CU LAPTE CONDENSAT FIERT I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit NUCI UMPLUTE CU LAPTE CONDENSAT FIERT. Această rețetă nu este atât de complicată, doar trebuie să aveți formă pentru nuci care o găsiți la piață, second hand sau o puteți comanda pe internet. Aluatul este sfărâmicios, aromat cu unt și se topește în gură. În interior se găsește o supriză dulce și crocantă datorită nucilor. Sper să vă placă această rețetă și să vă reamintească de vremurile copilăriei. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 340 g – făină
  • 200 g – unt la temperatura camerei
  • 2 linguri – zahăr
  • 2 ouă
  • 1 cutie – lapte condensat fiert
  • 200 g – nuci
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță rasă – bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță – oțet

Mod de preparare:

  1. Pune untul într-un bol, adaugă esența de vanilie, zahărul și mixează până primești o textură cremoasă și pufoasă. Apoi adaugă treptat câte un ou. După care stinge bicarbonatul de sodiu în oțet și adaugă-l în mitura de ouă și unt. Mai amestecă un pic și pune 1/3 din făină, mai mixează până se încorporează, adaugă restul de făină și frământă până aluatul se leagă și formează o bilă.
  2. Ia bucățele mici din aluat și cântărește-le să aibă 8-9 grame sau în dependență de mărimea găurilor pentru biscuiți. Din fiecare bucățită formează biluțe până termini tot aluatul.
  3. Între timp încinge forma pentru biscuiți pe o parte și pe alta. Unge ambele părți în interior cu unt. Pune în găurele biluțele de aluat și presează bine cu cealaltă parte și coace biscuiții la foc mediu pe ochiul mic 1 minut pe o parte și 1 minut pe cealaltă parte, rotind periodic sau până biscuiții se rumenesc frumos. Procedează la fel cu toate biluțele de aluat.
  4. După ce ai pregătit toate cojile, taie excesul de aluat de pe margini.
  5. Apoi pregătește crema: Pune în bolul unui robot de bucătărie nuci, mărunțește-le puțin, apoi adaugă laptele condensat fiert și încorporează-l cu ajutorul lingurii.
  6. Umple două coji cu cremă în așa fel încât crema să nu iasă la suprafață și lipește-le una de cealaltă, ștergând excesul de cremă. Procedează la fel până umpli toate nucile. La număr o să iasă 40-44 de biscuiți. Serveșet-i cu plăcere și poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*