TARTĂ CU SOMON ȘI CARTOFI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititor. Astăzi vă propun să gătiți o tartă cu somon marinat și cartofi. O bunătate nu alta. Tarta este atât de fină și toate ingredientele se potrivesc minunat. De asemenea această tartă o puteți servi alături de o salată simplă de frunze. Vă îndemn să pregătiți această rețetă cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 250 gr.  – somon marinat OCEAN FISH
  • 4-5 cartofi medii
  • 6-7 ouă medii
  • 70 gr. –cașcaval
  • 1 praz mare
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 linguri cu vârf – smântână 20%
  • 1/3 legătură – mărar
  • Coaja de la ½ lămâie
  • Sare și piper negru

Pentru aluat

  • 250 gr. – făină albă
  • 130 gr. – unt (rece, tăiat bucățele 2/2 cm.)
  • 4 linguri – apă (rece)
  • ½ linguriță – sare
  • Coaja de la 1/2 lămâie

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de așteptare: 30 minute

Timp de gătire: 65 minute

Timp total: 1 oră și 45 minute

Numărul de porții: 6

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii spălați într-o cratiță cu apă rece. Pune cratița la foc și fierbe cartofii 20-25 de minute sau până devin moi.
  2. Adaugă în bolul unui robot de bucătărie: făina, untul rece, sarea și pune capacul.
  3. Mixează totul împreună până făina și untul se vor încorpora.
  4. Apoi scoate capacul răzuiește coaja de la ½ lămâie și adaugă 3-4 linguri de apă rece. Pune capacul, mixează și vei vedea cum aluatul începe să se lege.
  5. După care răstoarnă aluatul pe masă și formează din el o bilă. Pudrează masa și aluatul cu făină, întinde aluatul astfel, încât marginile să atingă circa 4-5 cm. sau în dependență de înălțimea marginilor tavei de copt. Pune aluatul în tavă și aranjează marginile astfel încât să fie de dimensiuni egale și să primească o formă frumoasă, dacă e nevoie taie excesul de aluat. Pune tava la frigider pentru 30 de minute.
  6. Între timp: taie prazul rondele subțiri. Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă ulei adaugă prazul, condimentează cu sare și piper negru. Rumenește prazul 6-7 minute apoi ia-l de pe foc.
  7. Scoate aluatul de la frigider, acoperă-l cu foaie de copt, apoi presară deasupra boabele de mazăre, fasole sau orez (aceastea vor împiedica baza aluatului să crească și să nu se micșoreze marginile în timpul coacerii). Pune aluatul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 15 minute după care scoate-l din cuptor și scoate-i foaia de copt împreună cu mazărea. Întoarce aluatul din nou la cuptor pentru 5 minute sau până devine puțin auriu.
  8. Între timp taie rondele cartofii fierți și curățați de coajă. Apoi sparge într-un bol ouăle, adaugă smântâna. Condimentează cu sare, piper, răzuiește coaja de la ½ lămâie, adaugă mărarul tocat mărunt și mixează.
  9. Scoate aluatul din cuptor, aranjează la baza lui rondelele de cartofi, prazul caramelizat și cașcavalul răzuit. Despachetează peștele marinat Ocean Fish și aranjează-l pe toată suprafața tartei. Deasupra toarnă compoziția de ouă și pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute.
  10. Scoate tarta din cuptor, las-o să se răcească complet și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Sugestii:

  • În loc de ceapă poți folosi și praz.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

5 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*