MÜSLI PREGĂTITE ACASĂ I Rețetă + Video

Bună dragii pofticioși, astăzi vă propun un mic dejun sănătos și sățios ce se numește MÜSLI sau se mai spune și GRANOLA. Acesta este un amestec de cereale cu fruncte uscate, nuci ș.a. Eu vă propun varianta mea de MÜSLI însă voi puteți varia cu nucile și fructele uscate, la urma urmei folosiți ce aveți prin casă și tot bun va ieși. Serviți musli la mic dejun cu iaurt, lapte, fructe proaspete sau cu orice doriți. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 350 g – fulgi de ovăz (mărunțiți)
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • 100 ml – miere
  • 70 ml – ulei de floarea soarelui
  • 150 g – mix de nuci (alune, migdale, caju ș.a.)
  • 50 g – mix de semințe (de in, susan, dovleac, floarea soarelui)
  • 50 g – kumquat uscat
  • 50 g – afine uscate

Mod de preparare:

  1. Pune fulgii de ovăz într-un bol, iar deasupra toarnă uleiul, mierea și scorțișoara. Amestecă cu o lingură până ce fulgii vor absorbi mierea și uleiul.
  2. Taie nucile (mășcat sau mărunt după preferințele tale) și pune-le peste fulgii de ovăz. Mai amestecă puțin și toarnă compoziția într-o tavă largă de copt unsă cu ulei.
  3. Împrăștie amestecul pe toată suprafața tavei de copt uniform, într-un strat.
  4. Coace circa 40-45 de minute în cuptorul preâncălzit la 150 de grade C. Peste fiecare 10 minute, amestecă cu o lingură conținutul din tavă pentru a se coace uniform.
  5. Scoate amestecul de fulgi de ovăz și nuci din cuptor.
  6. Taie fructele uscate cum dorești (mășcat sau mărunt) și pune-le deasupra fulgilor de ovăz și nucilor, amestecă totul împreună și păstrează-le într-un recipient uscat.

Sugestii:

  • Folosește orice tip de nuci sau fructe uscate dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comentarii

  1. Draga Valeria.

    Pregatesc granola foarte des pentru micul dejun. Dar majoritatea retelor sunt cu miere. Pe cind, stiu ca mierea nu este bine de incalzit pentru ca devine mai degraba daunatoare decit buna pt noi.
    Gasisem o reteta in care mierea este inlocuita cu sirop de artar. Daca ar fi sa pun si in reteta ta sirop de artar, crezi ca iese la fel de bun ca si cu miere?

    Merci.

  2. Balan Cătălina

    S-a primit foarte gustos 😍

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*