MUHAMMARA (PASTĂ DIN ARDEI DULCI) | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși! Astăzi am pregătit MUHAMMARA care este O PASTĂ DIN ARDEI ROȘII DULCI. De asemenea mai are la bază nuci și melasă de rodie. Este o pastă foarte delicioasă, aromată și puțin crocantă datorită nucilor. Aceasta provine din SIRIA și este pregătită des în Orientul Mijlociu. Se prepară foarte rapid și poate servi drept aperitiv la orice ocazie, fie o mâncați singuri, cu familia sau o pregătiți când vin oaspeți. Credeți-mă că o să îi mirați gustos. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 800 gr. – ardei roșii dulci
  • 100 gr. – nuci
  • 100 gr. – firimituri de pesmeți
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri – suc de lămâie
  • 2 linguri – melasă de rodie
  • 2 lingurițe – paprika
  • ½ linguriță – chimen (praf)
  • 50 ml. – ulei de măsline

Pentru decor:

  • Nuci mărunțite
  • Ulei de măsline
  • Paprika

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pune ardeii pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu și pune-i la cuptorul preîncălzit la 220 de grade C pentru 30-40 de minute sau până se înnegrește coaja.
  2. Scoate ardeii din cuptor, lasă-i să se răcească puțin apoi curățăi de coajă și semințe.
  3. Pune în bolul unui blender: ardeii copți, nucile, firimiturile de pesmeți, melasă de rodie, ulei de măsline, usturoiul pisat, sucul de lămâie, paprika, chimen, sare și piper.
  4. Pune capacul și mixează totul până se mărunțesc ingredientele și primești o pastă cât de cât fină.
  5. Pune pasta într-un bol, decoreaz-o cu nuci mărunțite, paprika și stropește ulei de măsline. Servește muhammara cu pite sau legume. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comments

  1. Avatar

    Melasa de rodie unde gasim?

  2. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU MASA DE REVELION - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*