LASAGNA CLASICĂ

Bună ziua dragii mei azi vă propun una din rețetele mele preferate și anume LASAGNA CLASICĂ sau i se mai spune lasagna bolognese. Atât de gustoasă s-a primit încât împreună cu Maxim am mâncat jumătate din ea. Sper să vă placă și vouă și să o pregătiți cu mare drag. Mie nu-mi rămâne decât să vă urez un weekend cât mai frumos și poftă bună.

Ingrediente:

Pentru sos Bolognese:

  • 400 gr. – carne de vită (tocată)
  • 400 gr. – carne de porc (tocată)
  • 1 ceapă mare (curățată și tăiată cubulețe mici)
  • 1 morcov mare (curățat și tăiat cubulețe mici)
  • 1 tulpină de țelină (tăiată cubulețe mici)
  • 100 gr. – vin roșu de masă
  • 700 gr. – pasata/roșii din conservă/roșii proaspete decojite și tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin
  • 5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru sos Bechamel:

  • 2 linguri – unt
  • 2 linguri – făină albă
  • 500ml. – lapte
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

Celelalte ingrediente:

  • 250gr. –  foi pentru lasagna
  • 50gr. – parmezan ras
  • 250gr. – mozzarella
  • Frunze de busuioc proaspăt/uscat (pentru decor)

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 2 ore

Timp de gătire: 45 minute

Timp total: 2 ore și 45 minute

Număr de porții: 6 porții

 

 

Mod de preparare:

  1. Prepară sosul Bolognese.
  2. Prepară sosul Bechamel.
  3. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  4. Pune un vas încăpător, umplut cu apă la foc. Când apa începe să fiarbă adaugă 1 linguriță de sare. Fierbe foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj (însă fii atent/ă pentru că sunt și foi prefierte și nu ve-i mai avea nevoie de acest pas).
  5. Începe să asamblezi LASAGNA: Întinde un strat de sos Bolognese în așa fel încât să acopere tava (circa 2 polonice) și acoperă cu 3-4 foi pentru lasagna (în dependență de mărimea tavei). Primul strat: Deasupra foilor de lasagna întinde 1/3 din sosul Bolognese, după care toarnă pe toată suprafața 2 polonice de sos Bechamel. Rade deasupra circa 2 linguri de mozzarella și 1 lingură de parmezan. Al doilea strat: Pune deasupra foile de lasagna și repetă aceeași procedură cu 1/3 din sosul Bolognese, 2 polonice de sos Bechamel și rade deasupra 2 linguri de mozzarella și 1 lingură de parmezan. Acoperă cu 3-4 foi de lasagna. Al treilea strat: Pe toată suprafața foilor de lasagna întinde 1/3 din sosul Bolognese, 2 polonice de sos bechamel și rade 2 linguri de mozzarella și 1 lingură parmesan. Acoperă cu alte 3-4 foi de lasagna. Al patrulea strat: Acoperă foile de lasagna cu sosul bechamel rămas. Rade deasupra mozzarella și parmezanul rămas.
  6. Coace lasagna la cuptor 40-45 de minute.
  7. Scoate lasagna din cuptor, taie-o pe porții și decoreaz-o cu câteva frunze proaspete sau uscate de busuioc. Poftă bună.

Sugestii:

  • La această rețetă poți folosi orice tip de cașcaval dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*