Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă prezint rețeta mea de BISCUIȚI CRĂPĂCIOȘI. Aceștia sunt atât de arătoși încât în primul rând îi mănânci cu ochii apoi îi guști. Sper să vă placă rețeta, este una potrivită pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și vor fi bine-venite pe mesele dumneavoastră. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 70 gr. – unt la temperatura camerei
- 180 gr. – zahăr
- 150 gr. – făină
- 50 gr. – cacao
- 1 linguriță – praf de copt
- Un praf de sare
- 2 ouă
- 100 gr. – zahăr pudră
Mod de preparare:
- Pune untul și zahărul într-un bol, amestecă bine până primești o pastă, apoi adaugă treptat câte un ou și încorporează-le.
- Pune în alt bol făina, cacao, praful de copt, sarea, amestecă și adaugă ingredientele solide peste compoziția lichidă. Amestecă până vei obține un aluat dens. Pune aluatul la frigider pentru 2 ore.
- Scoate aluatul din frigider, ia jumătate de lingură de aluat și formează biluțe. După care rostogolește-le prin zahăr pudră în așa fel încât să se acopere pe toată suprafața. Pune bila pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. Fă același lucru până se va termina tot aluatul.
- Coace fursecurile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 12-15 minute.
- Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet și servește-i cu plăcere.
Bunaziua,
puteți sa-mi spuneti, cu aceste ingrediente, cati biscuti se fac in total?
Multumesc si o zi buna.
Bună ziua, În dependență de mărime 14-16 biscuiți. Seară bună. 🙂
Bună. Felicitări pentru acest blog culinar minunat de frumos.
Am încercat rețeta asta deja de 2 ori…am respectat toate cantitățile și ingredientele, a stat la frigider peste noapte, și oricum nu crăpa așa tare și cum îi bag în rolă se topește practic tot zahărul de pe ele…la gust buni, dar aspectul nu-i cel din poze. Care ar fi problema? La ce treaptă puneți în rolă și la ce regim? Sau au stat prea mult la frigider?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns ))
Bună ziua. Mă bucur mult că vă place blogul meu culinar. Nu cred că este o problemă că stă mai mult la frigider aluatul, eu odată le-am ținut și peste noapte și tot așa s-au primit. Încercați să le tăvăliți mai mult în zahăr pudră și să le puneți pe treapta de mijloc al rolei. Nu pun la un regim anume, am cuptor electric și folosesc gătitul convențional adică căldura vine atât din partea de jos, cât și din partea superioară a cuptorului. Sper data viitoare să vă iasă bine.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Treapta din mijloc ar insemna 2- de jos?
Și fără ventilator?
Parcă și eu la fel le-am pus…mai încerc o data )) sper sa iasa ca în imgine…dacă nu oricum mai încerc ))
Bună seara. Fără ventilator. Sper și eu să vă iasă bine, vă doresc o seară frumoasă.
Multumesc pentru receta!!!recomand tuturor,
mi-au iesit ca in poza si sunt super deliciosi!👍
Mă bucur mult că au ieșit așa cum trebuie și că v-au plăcut! 🙂
se poate de inlocuit cu ceva untul ?
În această rețetă nu aș schimba untul cu nimic, dar totuși puteți încerca cu unt de cocos.
salut. Totusi cam la ce temperatura am putea seta rola?
Salut Tatiana, în modul de preparare am scris că încingem cuptorul la 180 de Grade C. O zi frumoasă.
Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food
Eu am pregatit recent acesti biscuiti. Frumosi si gustosi ;). Foarte buni la o cafea ;). Multumim pentru reteta !
Cu mare drag!
as vrea sa reduc zaharul, credeti ca ar fi o problema ?
Nu este o problemă