GOGOȘELE CU MERE ȘI NUCI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit GOGOȘELE CU MERE ȘI NUCI. Sunt delicioase și pufoase, iar nucile le dau o textură mai crocantă. De asemenea puteți înlocui merele cu pere, prune sau chiar piersici. Se pregătesc rapid și nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 270 gr. – făină
  • 250 ml. – chefir 2,5%
  • 70 gr. – unt (topit)
  • 60 gr. – nuci (tăiate mărunt)
  • 50 gr. – zahăr
  • 2 mere (circa 600 gr.)
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe – praf de copt
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • ½ linguriță – scorțișoară
  • 1/3 linguriță – sare
  • 500 ml. – ulei

Pentru servit:

  • lapte condensal, miere, dulceață

 

 

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol ouăle, chefirul, untul topit, esența de vanilie, zahărul și mixează totul împreună.
  2. Adaugă în mixtura lichidă făina, puțină sare, praful de copt, scorțișoara și amestecă totul împreună până când aluatul nu va avea cocoloașe.
  3. Apoi curăță merele de coajă, taiele în două și curățăle de cotor și sâmburi.
  4. După care taie merele cubulețe mici.
  5. Adaugă peste aluat nucile tăiate mărunt și cubulețele de mere, apoi încorporează-le bine.
  6. Pentru a controla dacă uleiul este bine încins ia o lingură de lemn și pune coada în ulei, când vei vedea că se formează bule împrejur atunci uleilul e gata pentru prăjit.
  7. Folosește două linguri pentru ca gogoșelele să iasă rotunde. Ia o lingură de aluat, dar nu plină și formează globulețe pe care să le prăjești pe fiecare parte câte 3-4 minute sau până se rumenesc frumos. După care scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. Servește gogoșelele cu lapte condensat, miere, dulceață sau pur și simplu tăvălește-le prin zahăr. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*