GNOCCHI DIN CARTOFI CU BACON ÎN SOS DE ROȘII I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit GNOCCHI DIN CARTOFI CU BACON ÎN SOS DE ROȘII. Este o rețetă extraordinar de delicioasă, gnocchi se topesc în gură, iar sosul din roșii cu bacon se potrivește perfect. Sper din suflet să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 800 gr. – cartofi albi de dimensiuni medii
  • 210 gr. – făină
  • 1 ou
  • 100 gr. – bacon
  • 200 ml. – smântână pentru gătit
  • 400 gr. – roșii (decojite de coajă și tăiate cubulețe)
  • ½ ardei chili (opțional)
  • 2 căței de usturoi (tăiați felii subțiri)
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 linguri – parmezan răzuit
  • Sare și piper negru
  • 8-10 frunze proaspete de busuioc

Pentru servit:

  • Parmezan

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii întregi și curățați de coajă într-o cratiță cu apă. Fierbe cartofii circa 20-25 de minute sau până devin moi. Pune cartofii bine scurși de apă într-un bol încăpător și cu ajutorul unui pasator manual pentru cartofi strivește-i până vei obține un piureu fără cocoloașe.
  2. Lasă piureul să se răcească circa 10-15 minute.
  3. Apoi sparge deasupra un ou, condimentează cu sare și amestecă până se încorporează oul.
  4. Pudrează masa de lucru cu făină și răstoarnă piureul pe masă, adaugă treptat câte o mână de făină și încorporeaz-o.
  5. Împarte bila de aluat în 4 bucăți egale. Ia o bucată de aluat și întinde-o astfel încât să îți iasă o “sfoară” groasă de circa 1-1,5 cm. Din această “sfoară” taie bucăți mici de circa 1 cm. Trece fiecare bucățică de aluat tăiată peste dinții unei furculițe întoarse invers.
  6. După ce ai finisat de modelat gnocchi pune apa la fiert.
  7. Cât apa ajunge la punctul de fierbere pregătește sosul. Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă ulei de măsline, adaugă ardei chili și usturoi tăiat felii subțiri. Amestecă și călește-le circa 1 minut, ai grijă să nu le arzi.
  8. Apoi adaugă baconul și rumenește-l un pic după care adaugă roșiile și coace-le circa 5 minute amestecând din când în când. După 5 minute condimentează cu piper negru, toarnă smântâna pentru gătit, răzuiește parmezan, amestecă și lasă sosul să fiarbă încă 5 minute.
  9. Între timp apa va da în clocot, adaugă o linguriță de sare și gnocchi, amestecă lejer și lasă gnocchi să se gătească circa 4 minute sau până ies toate la suprafață.
  10. Când se ridică la suprafață înseamnă că sunt gata, scoate-le cu o sită sau scurge-le de apă.
  11. Pune gnocchi în sos, adaugă frunze proaspete de busuioc, amestecă și lasă-le să fiarbă 3 minute.
  12. Stinge focul și servește gnocchi calde cu parmezan.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*