Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRITTATA CU SALAMI ȘI MOZZARELLA. A ieșit pufoasă, suculentă și aromată. Se asemăna la gust cu pizza și era foarte delicioasă. Poate fi servită atât la micul, cât și la prânz sau cină alături de o salată proaspătă. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 2 linguri – smântână
- 1 ardei dulce mediu (de tip kapia)
- 70 gr. – mozzarella
- 4-5 felii – salami
- 3 roșii cherry
- ½ linguriță – busuioc uscat
- 1 lingură – ulei de măsline
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
- Taie ardeiul dulce fâșii sau cubulețe.
- Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă în ea ulei și adaugă fâșiile de ardei. Călește-le câteva minute amestecând din când în când.
- Între timp sparge ouăle într-un bol, adaugă busuiocul uscat, condimentează cu sare, piper negru și toarnă smântâna. Mixează totul împreună cu ajutorul unui tel.
- Apoi toarnă mixtura de ouă peste ardei și aranjează deasupra salami, roșiile cherry cu partea tăiată în sus și rupe bucăți de mozzarella pe toată suprafața.
- Acoperă tigaia cu capac și coace frittata la foc mic circa 15-20 de minute sau până când este gata.
- Servește frittata caldă alături de orice dorești. Poftă Bună!
Se poate inlocui mozzarela cu altceva? Multumesc
Desigur cu orice 🙂