Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRIPTURĂ DE IEPURE LA CUPTOR. Carnea a ieșit moale și suculentă de se topea în gură. Iar dacă o mai servești și cu mămăliguță, mujdei și brânză atunci e perfect. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai frumoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 2,5 kg. – iepure (tăiat bucăți)
- 2 morcovi (tăiați rondele)
- 2 cepe (tăiate semicerc)
- 6-7 căței de usturoi
- 7 frunze de dafin
- 100 ml. – vin alb
- 700 ml. – apă
- 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt
- 1 linguriță – piper negru boabe
- Sare și piper măcinat
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate marinează carnea: condimenteaz-o cu sare, piper negru, adaugă 5-6 căței de usturoi puțin zdrobiți, rozmarin. Acoperă vasul cu folie alimentară sau cu un capac și lasă carnea să se marineze 10-12 ore.
- Pune o cratiță cu apă la foc, adaugă în ea o linguriță de sare, piper boabe, frunze de dafin și du apa până la punctul de fierbere.
- Apoi încinge o tigaie la foc mare, toarnă în ea ulei, adaugă 2 căței de usturoi și o jumătate de crenguță de rozmarin. Infuzează uleiul circa un minut cu aceste arome și rumește treptat carnea pe ambele părți până primești o culoare aurie.
- Scoatea carnea din tigaie și adaugă ceapa și morcovul, călește-le circa 5-7 minute amestecând din când în când.
- Scoate legumele din tigaie, toarnă în ea vinul și lasă-l să se evaporeze puțin.
- Între timp arajează carnea și legumele întro ulcică de lut sau într-o tavă, deasupra toarnă vinul și apa clocotită. Acoperă ulcica și coace carnea la cuptorul cu lemne circa o oră și jumătate sau la cuptorul electic preîncălzit la 180 de grade C aproximativ două ore.
- Servește friptura cu mămăligă, smântână, mujdei și brânză. Poftă bună!