RULADĂ DE DOVLEAC | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși Astăzi am pregătit RULADĂ DE DOVLEAC. Suntem în sezonul dovleacului, de ce să nu gătesc ceva dulce și gustos? Această ruladă de dovleac este extraordinară, mai ales la o reuniune cu familia sau prietenii, la o ceașcă de cafea sau ceai. Este pufoasă, cremoasă și delicioasă. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingredients

  • 2 linguri – zahăr pudră (pentru presărat)

Pentru aluat

  • 120 gr. – făină
  • 200 gr. – zahăr
  • 150 gr. – piureu de dovleac (bine scurs de suc)
  • 3 ouă
  • ½ linguriță – praf de copt
  • ½ linguriță – bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • ¼ linguriță – sare

Pentru umplutură

  • 240 gr. – cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 150 gr. – zahăr pudră
  • 80 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Sparge ouăle într-un bol încăpător, adaugă deasupra zahărul și mixează circa 2 minute până primești o compoziție lucioasă și spumoasă.
  2. Apoi adaugă scorțișoara, sarea, dovleacul copt și mai mixează puțin.
  3. La capăt pune într-o sită făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cerne-le peste mixtura lichidă. După care mixează la viteză mică toate ingredientele, până se încorporeazăă și nu mai sunt cocoloașe.
  4. Ia o tavă cu dimesiunea de 33/38 cm. tapetată cu foaie de copt și unsă cu puțin unt, toarnă aluatul în ea și întinde-l uniform pe toată suprafața.
  5. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, regim ventilator pentru 10-12 minute.
  6. Așază pe masă un prosop larg și presară-l generos cu zahăr pudră. Răstoarnă checul scos din cuptor peste prosop și scoate-i hârtia de copt. Rulează checul împreună cu prosop și lasă-l să se răcească complet.
  7. Între timp pune într-un bol: crema de brânză, untul, zahărul, esența de vanilie și mixează totul împreună circa 3 minute până primești o pastă cremoasă.
  8. Derulează checul atent și întinde uniform umplutura pe toată suprafața. Rulează-l înapoi, învelește-l într-o folie de plastic și pune-l la frigider pentru 2 ore sau îl poți lăsa și peste noapte.
  9. Mai presară puțin zahăr pudră peste ruladă și taie-o felii. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*