FURSECURI CU LĂMÂIE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FURSECURI CU LĂMÂIE, care sunt crocante la margini și moi în interior. În aceste fursecuri gustul și aroma este perfectă. Plus la toate nu se pregătesc greu și nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 250 gr. – făină albă
  • 230 gr. – zahăr
  • 170 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • Coaja de la 2 lămâi
  • 1 linguriță – esență de lămâie
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

  1. Pune untul și zahărul într-un bol, amestecă ingredientele împreună până primești o textură cremoasă.
  2. Apoi sparge treptat câte un ou, continuând să mixezi.
  3. După care toarnă esență de lămâie, esență de vanilie, răzuiește coaja de la o lămâie și mai amestecă puțin.
  4. La capăt adaugă făina, sarea, praful de copt și încorporează toate ingredientele împreună până nu vei mai avea cocoloașe.
  5. Ia mici cantități de aluat (jumătate de lingură) cu două linguri și încearcă să faci bile rotunde la o distanță de 3 cm. pe tava de copt pregătită. Deasupra fiecărui biscuite răzuiește coajă de lămâie.
  6. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C regim cu ventilator pentru 10-12 minute sau până marginile devin aurii.
  7. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet și servește-i cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*