FARFALLE (FUNDIȚE) CU ZUCCHINI ȘI ROȘII CHERRY

O rețetă gustoasă și rapid de preparat.

Ingrediente:

  • 2 căni – paste farfalle (fundițe)
  • 2 zucchini (mici)
  • 10 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp taie zucchini rondele și pune-i în tigaia încinsă cu ulei pentru 2-3 minute. După care adaugă usturoiul feliat și amestecă din când în când circa 3-4 minute.
  3. Taie roșiie în jumățăți și adaugă-le în tigaie, amestecă și condimentează cu sare și piper.
  4. Înainte să scurgi pastele, păstrează jumătate de cană din apa lor.
  5. Pune pastele în tigaie peste zucchini și roșii, adaugă apa păstrată de la paste și fierbele la foc mare circa 30 de secunde sau o minută, până ce se va evapora puțin apa.
  6. Stinge focul și presară cu frunze de busuioc.

Sugestii:

  • În loc de zucchini poți folosi dovlecei.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU PERIOADA POSTULUI - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*