O rețetă gustoasă și rapid de preparat.
Ingrediente:
- 2 căni – paste farfalle (fundițe)
- 2 zucchini (mici)
- 10 roșii cherry
- 2 căței de usturoi
- 10 frunze de busuioc
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp taie zucchini rondele și pune-i în tigaia încinsă cu ulei pentru 2-3 minute. După care adaugă usturoiul feliat și amestecă din când în când circa 3-4 minute.
- Taie roșiie în jumățăți și adaugă-le în tigaie, amestecă și condimentează cu sare și piper.
- Înainte să scurgi pastele, păstrează jumătate de cană din apa lor.
- Pune pastele în tigaie peste zucchini și roșii, adaugă apa păstrată de la paste și fierbele la foc mare circa 30 de secunde sau o minută, până ce se va evapora puțin apa.
- Stinge focul și presară cu frunze de busuioc.
Sugestii:
- În loc de zucchini poți folosi dovlecei.
Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU PERIOADA POSTULUI - Valerie's Food