PÂRJOALE DE DOVLECEI

O rețetă uimitor de gustoasă din dovlecei.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel (mare)
  • 2 ouă
  • 4 linguri – făină albă
  • 5 fire de ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Smântână

Mod de preparare:

  1. Dovlecelul spălat se dă prin răzătoarea mare și se lasă 30 de minute să lase zeama. Apoi stoarcei bine în mâini și pune-i într-un bol mai larg.
  2. În dovlecelul ras pune ouăle, făina, ceapa verde tăiată fin, usturoiul mărunțit, sare și piper după gust.
  3. Amestecă bine toate ingredientele. Compoziția trebuie să îți iasă moale.
  4. Încinge tigaia cu ulei la foc mediu și ia câte o lingură de compoziție și pune-o la prăjit. Prăjește-le circa 3 minute pe fiecare parte sau până ce obții o culoare aurie. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  5. Servește cu smântână.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*