O rețetă uimitor de gustoasă din dovlecei.
Ingrediente:
- 1 dovlecel (mare)
- 2 ouă
- 4 linguri – făină albă
- 5 fire de ceapă verde
- 1 cățel de usturoi
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Smântână
Mod de preparare:
- Dovlecelul spălat se dă prin răzătoarea mare și se lasă 30 de minute să lase zeama. Apoi stoarcei bine în mâini și pune-i într-un bol mai larg.
- În dovlecelul ras pune ouăle, făina, ceapa verde tăiată fin, usturoiul mărunțit, sare și piper după gust.
- Amestecă bine toate ingredientele. Compoziția trebuie să îți iasă moale.
- Încinge tigaia cu ulei la foc mediu și ia câte o lingură de compoziție și pune-o la prăjit. Prăjește-le circa 3 minute pe fiecare parte sau până ce obții o culoare aurie. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Servește cu smântână.