ECLERE CU CREMĂ DE VANILIE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă prezint rețeta mea de ECLERE CU CREMĂ DE VANILIE. Am pregătit cea mai simplă rețetă din punct de vedere tehnic. Nu am copt eclerele cu 2 tipuri de temperatură sau cu ușa cuptorului puțin întredeschisă. Le-am copt la 190 de grade C și vă asigur că e cea mai sigură tehnică. Atunci când le coceam la 2 temperaturi, eclerele mele nu ieșeau atât de pufoase, se lipeau de foaia de copt, mai în scurt am avut mai multe bătăi de cap. Dar promit să mă învăț să le gătesc și în acest mod. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 200 ml. – apă plată
  • 130 gr. – făină albă
  • 80 gr. – unt
  • 2 linguri – zahăr
  • 4 ouă (de dimensiuni mici) sau 3 ouă (de dimensiuni mari)
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

 Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 25-27 minute

Timp total: 35-37 minute

Cantitatea: 12 eclere

Mod de preparare:

  1. Ia o cratiță și toarnă apa în ea, pune untul, zahărul, sarea și aprinde focul la minim. Amestecă din când în când până untul se va topi.
  2. Când untul s-a topit, adaugă făina și amestecă bine cu lingura de lemn. După ce aluatul s-a legat, continuă să amesteci cu lingura încă 2-3 minute.
  3. Ia cratița de pe foc și răstoarnă aluatul într-un bol încăpător. Mixează-l cu ajutorul mixerului sau cu lingura de lemn până se va răci puțin.
  4. Apoi adaugă treptat câte un ou, continuând să amesteci. Ai grijă, în caz că pui ouăle peste aluatul direct scos din cratiță riști să primești o omletă.
  5. Transferă aluatul într-un sac de patiserie cu dui zâmțat sau rotund, după care începe să formezi eclere de circa 12-15 cm. pe tava tapetată cu foaie de copt. Trebuie neapărat să lași loc între ele.
  6. Pune tava la cuptorul preâncălzit la 190 de grade C pentru circa 30-35 de minute.
  7. Scoate eclerele din cuptor și lasă-le să se răcească. După care scobește-le atent din ambele părți cu un bețișor de lemn făcând loc pentru a le umple cu cremă.
  8. Toarnă crema de vanilie într-un sac de patiserie cu vârf lunguieț și subțire. Pentru a afla modul de preparare a acestei creme, apasă pe imaginea apărută pe ecran.
  9. Umple eclerele cu cremă de vanilie din ambele părți.
  10. Decorează eclerele cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.
  11. Servește cu plăcere!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*