DULCEAȚĂ DE PRUNE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit DULCEAȚĂ DE PRUNE. A ieșit densă, delicioasă, dulce-acrișoară. Am folosit prune tari, acrișoare, în caz că folosiți prune dulci puteți adăuga sucul de la o lămâie pentru a balansa gustul dulceții. O puteți mânca cu pâine proaspătă, o puteți adăuga în cornișoare, tarte, checuri sau o puteți servi cu terciuri și clătite. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2,200 kg. – prune

  • 1 kg. – zahăr

Mod de preparare:

  1. Spală bine prunele.
  2. Taie-le în două, scoate-le sâmburii și mai taie fiecare jumătate în două.
  3. Transferă-le într-un bol, adaugă zahăr, amestecă și lasă-le să stea 3-4 ore, în acest timp mai amestecă-le și o să observi cum se va lăsa sucul de la prune și zahărul va începe să se topească. Dacă dorești le poți lăsa și peste noapte.
  4. Pune prunele într-un ceaun sau o cratiță cu fund dublu. Acoperă cu capac, pune ceaunul pe aragaz și lasă să stea la foc mediu spre mare până încep a fierbe.
  5. Odată ce dulceața a început să clocotească, dă focul la minim, amestecă și înlătură spuma. Fierbe dulceața 50-60 de minute amestecând din când în când, ai grijă să nu se ardă la fundul ceaunului.
  6. Între timp aranjează borcanele bine spălate și umede înpreună cu capace pe o tavă. Pune-le la cuptorul preîncălzit la 150 de grade C și lasă-le să stea 15 minute.
  7. Toarnă dulceața în borcane și acoperă-le cu capac. Întoarce-le cu susul în jos, acoperă-le cu un prosop și lasă dulceața să se răcească în voie.
  8. Odată ce dulceața se va răci, va deveni mai densă. Servește-o cu plăcere, poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*