BRIOȘE ENGLEZEȘTI (ENGLISH MUFFINS)

Bună ziua dragi mâncăcioși. Astăzi am pregătit brioșe englezești. Sunt foooooooarte puhave, moi și delicioase. De obicei aceste brioșe se găsesc în Marea Britanie (de unde și provin), Australia, Canada ș.a. Acestea se servesc la micul dejun cu unt și gem, de asemenea puteți să faceți și sandwich-uri cu carne, bacon, ouă (prăjite, fierte, omletă) ș.a. Sper să vă placă această rețetă și vă asigur că nu aveți multă treaba la ea, cea mai grea parte este așteptarea. Eu vă doresc o zi cât mai delicioasă și poftă bună!

IMG_7461site

Ingrediente:

  • 1 cană – lapte (călduț)
  • 3 căni – făină albă
  • 2 linguri – unt (topit)
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă – sare
  • 1 lingură – zahăr
  • ½ lingură – bicarbonat de sodiu
  • 1, ½ lingură – drojdie uscată + 1 linguriță – zahăr
  • Mălai mărunt

 Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp de așteptare: 3 ore

Timp total: 3 ore și 40 minute

Cantitatea: 14 brioșe

anigif

Mod de preparare:

  1. Toarnă laptele călduț într-un bol, adaugă drojdia uscată și lingurița cu zahăr, lasă să se umfle puțin (circa 2-3 minute).
  2. Sparge un ou în lapte, toarnă untul topit și amestecă tot cu ajutorul unui tel.
  3. Pune făina în alt bol mai încăpător, adaugă bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea, deasupra toarnă mixtura lichidă făcută mai devreme.
  4. Începe să amesteci totul cu mâinile, când aluatul începe cât de cât să se omogenizeze, răstoarnă-l pe masa de lucru și frământă-l circa 5 minute (aluatul va fi puțin cam lipicios și moale, dar cu puțină răbdare se va dezlipi de masa de lucru, în caz că nu se dezlipește, pudrează-ți puțin mâinile cu făină, asta te va ajuta să lucrezi mai ușor cu el).
  5. După ce ai finisat de frământat, unge cu puțin ulei bolul în care ai omogenizat mai devreme aluatul.
  6. Pune aluatul înapoi în bol, unge-l cu puțin ulei deasupra și acoperă-l cu o folie alimentară. Așează-l într-un loc călduț pentru circa 2 ore sau până ce își dublează volumul.
  7. Pudrează masa de lucru cu puțină făină și începe să întinzi aluatul (cu ajutorul mâinilor sau cu ajutorul unui făcăleț) până va obține grosimea de circa 1 cm. Cu ajutorul unui borcan, pahar sau unei forme de 7 cm. decupează cerculețe. Din cantitatea de aluat trebuie să iasă 14 cercuri. Continuă în același mod până vei decupa toate cercurile. După care pune-le pe o tavă încăpătoare de copt presărată cu mălai. După care presară-le și deasupra cu încă puțin mălai. Acoperă-le cu un prosop curat și lasă-le să crească timp de o oră.
  8. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  9. Încinge o tigaie la foc mic. Ridică ușor fiecare cerculeț cu ajutorul unei spatule, după care pune-le pe tigaia încinsă mai devreme și rumenește-le pe fiecare parte circa 1,30 – 2 minute, încât să obțină o culoare auriu-cafenie.
  10. Punele înapoi pe tava de copt și coace-le la cuptor 10 minute.
  11. Scoate-le din cuptor, lasă-le puțin să se răcească și poftă bună.

IMG_7572site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

  1. Rar gasesti asa briose gustoase in Anglia. Arata atat de apetisante ca lasa gura apa.😋

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Încă nu știu cum sunt cele din Anglia, însă acestea pe care le-am gătit erau pur și simplu delicioase, mai ales dimineața cu unt și gem sau dulceață mmm.

  2. Multumesc pentru receta, am facut briosele, am lasat la rola pentru 12 mun. si nu trebuia.Astept sa se raceasca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*