Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit COBBLER CU PIERSICI care este o prăjitură cu marginile crocante cu aromă de unt și în interior e pufoasă și suculentă. Mi-a plăcut combinația de scorțișoară și piersici. De asemenea această prăjitură o puteți servi caldă cu înghețată sau rece cu o cană de ceai sau cafea. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:
-
60 gr. – unt
-
130 gr. – făină
-
2 lingurițe – praf de copt
-
1/3 linguriță – sare
-
100 gr. – zahăr
-
200 ml. – lapte
-
1 ou
-
5-6 piersici (700-800 gr.)
-
1 linguriță – scorțișoară
-
50 gr. – zahăr (pentru piersici)
- Înghețată și mentă pentru servit
Mod de preparare:
- Taie piersicii în două, scoate-le sâmburii și taie fiecare jumătate în 3-4 felii.
- Pune feliile într-un bol, adaugă zahăr, scorțișoară, amestecă 2-3 minute și lasă-le deoparte cât timp te ocupi de celelalte ingrediente.
- Pune într-o tavă untul și transferă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 4-5 minute sau până se topește complet.
- Sparge oul într-un bol, adaugă zahărul și mixează. Pune făina, sarea, praful de copt și toarnă treptat lapte.
- Scoate tava din cuptor, toarnă în ea aluatul și pune deasupra piersicii împreună cu sucul lăsat.
- Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute.
- Scoate cobbler-ul din cuptor și servește-l atât cald cu înghețată cât și rece cu ceai sau cafea. Poftă bună!
