COBBLER CU PIERSICI (PRĂJITURĂ RAPIDĂ CU PIERSICI)

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit COBBLER CU PIERSICI care este o prăjitură cu marginile crocante cu aromă de unt și în interior e pufoasă și suculentă. Mi-a plăcut combinația de scorțișoară și piersici. De asemenea această prăjitură o puteți servi caldă cu înghețată sau rece cu o cană de ceai sau cafea. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 60 gr. – unt

  • 130 gr. – făină

  • 2 lingurițe – praf de copt

  • 1/3 linguriță – sare

  • 100 gr. – zahăr

  • 200 ml. – lapte

  • 1 ou

  • 5-6 piersici (700-800 gr.)

  • 1 linguriță – scorțișoară

  • 50 gr. – zahăr (pentru piersici)

  • Înghețată și mentă pentru servit

Mod de preparare:

  1. Taie piersicii în două, scoate-le sâmburii și taie fiecare jumătate în 3-4 felii.
  2. Pune feliile într-un bol, adaugă zahăr, scorțișoară, amestecă 2-3 minute și lasă-le deoparte cât timp te ocupi de celelalte ingrediente.
  3. Pune într-o tavă untul și transferă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 4-5 minute sau până se topește complet.
  4. Sparge oul într-un bol, adaugă zahărul și mixează. Pune făina, sarea, praful de copt și toarnă treptat lapte.
  5. Scoate tava din cuptor, toarnă în ea aluatul și pune deasupra piersicii împreună cu sucul lăsat.
  6. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute.
  7. Scoate cobbler-ul din cuptor și servește-l atât cald cu înghețată cât și rece cu ceai sau cafea. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*