Clătitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi (sau aperitive) şi tocmai de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de realizat, din ingrediente care se regăsesc în orice frigider. Astăzi vă propun să faceți o rețetă simplă și gustoasă de clătite, pe care le puteți servi atât la micul dejun cât și în altă oră a zilei.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 6-7 linguri – făină albă
- 30 gr. – unt
- 2 ouă
- 2 pahare – lapte
- 1 linguriță – esență de vanilie
- 1 lingură – zahăr
- 1 praf de sare
Pentru dulceață:
- 200 gr. – coacăză neagră înghețată
- 4 linguri – apă
- 1 praf de scorțișoară
- 2 linguri – zahăr
Pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
- Pune într-un castron făina cernută, un praf de sare, zahăr, un pahar cu lapte și amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Încorporează ouăle și cel de-al doilea pahar cu lapte.
- După ce ai obținut o compoziție netedă și omogenă, adaugă untul topit și vanilia. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider să se odihnească 30 de minute.
- Unge cu unt tigaia și pune-o la foc să se încingă. Toarnă un polonic mic de aluat și rotește-o pentru ca aceasta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.
- Pune coacăza într-o cratiță mică împreună cu apa și dă-le în clocot, după care adaugă zahărul și scorțișoara. Mai lasă-le să fiarbă circa 7-10 minute și dulceața e gata.
- Umple clătitele cu dulceață și presară deasupra zahăr pudră. Poftă bună.
Pingback: 8 REȚETE DE CLĂTITE – Valerie's Food