CLĂTITE UMPLUTE CU SOS DE CIUPERCI

Delectează-te cu aceste clătite delicioase, umplute cu sos cremos fin de ciuperci. Este o rețetă ideală pentru un prânz sau o cină servită în orice perioadă a anului.

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 6 linguri – făină albă
  • 30 gr. – unt
  • 2 ouă
  • 2 pahare – lapte
  • Sare

Pentru sos:

  • 250 ml. – lapte
  • 2 linguri – făină albă
  • 3 linguri – parmezan ras
  • 1 lingură – pătrunjel tocat
  • 30 gr. – unt
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

Pentru umplutură:

  • 200 gr. – ciuperci Champignon
  • 1 lingură – pătrunjel tocat
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate, prepară aluatul pentru clătite. Pune într-un castron făina cernută, puțină sare, un pahar cu lapte și amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Încorporează ouăle și cel de-al doilea pahar cu lapte.
  2. După ce ai obținut o compoziție netedă și omogenă, adaugă untul topit și puțină sare. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider să se odihnească 30 de minute.
  3. Unge tigaia cu unt și pune-o la foc să se încingă. Toarnă un polonic mic de aluat și rotește-o pentru ca aceasta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.
  4. Pentru umplutură: curăță, spală și taie ciupercile mărunt. Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă usturoiul. Pune ciupercile și călește-le circa 15 minute și adaugă pătrunjelul, apoi potrivește gustul de sare și piper.
  5. Prepară sosul: pune o cratiță la foc mic și încorporează bine untul cu făina, toarnă treptat laptele și amestecă cu telul. Lasă-l la fiert încă un minut, amestecând mereu. După ce sosul a obținut o consistență mai groasă, ia-l de pe foc și adaugă parmezanul ras, ciupercile, pătrunjelul, nucșoara, sare și piper după gust.
  6. Umple clătitele cu sosul de ciuperci și împăturește-le. Așează clătitele într-un vas termorezistent uns cu unt, presară-le cu parmezan și câteva bucățele de unt și dă-le la cuptorul cald pentru circa 10 minute. Servește cu puțin pătrunjel tocat și câteva feliuțe de ciuperci. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

  1. Avatar

    sosul se toarna peste clatite ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*