CIREȘE

Cireșele se numără printre cele mai sănătoase fructe pentru organism, fiind considerate un aliment-medicament eficient și foarte important pentru bunăstarea fizică si mentală. Acest fruct este benefic de la cap la coadă la propriu. Cireșele sunt fructe foarte sărace în calorii (un bol de cireșe are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre) dar cu un conținut mare de fitonutrienți. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în

betacaroten. Ele mai conțin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Beneficiile cireșelor:

Ajută la îmbunatățirea somnului, reglează tensiunea arterială, atenuează durerile musculare, combat cancerul, subțiază talia, sunt „hrană pentru creier”, protejeaza inima ș.a.

Cozile de cireșe de asemenea au multe proprietăți utile pentru sănătate. Din codițe se prepară ceai, acesta te ajută să slăbești rapid, topește celulita, tratează afecțiunile renale și ale tractului urinar, purifică sângele, întărește nervii, are efect calmant ș.a.

Așa dar, dacă faci un drum la piață, nu ezita să-ți cumperi și un kilogram de cireșe.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*