CEL MAI PUFOS TORT SMÂNTÂNEL I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CEL MAI PUFOS TORT SMÂNTÂNEL. Poate nu e o rețetă clasică dar vă asigur că e o rețetă extraordinar de delicioasă. Am experimentat foarte mult până a ajunge la acest rezultat și chiar sunt mândră de el. Aceste tort se topește în gură și nu necesită multă muncă. Sper să vă placă și vouă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 200 g – vișine în sucul lor (proaspete sau congelate)
  • Ulei pentru uns

Pentru pandișpan:

  • 6 ouă de dimensiuni mari (la temperatura camerei)
  • 6 linguri – zahăr
  • 6 linguri – făină
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Pentru cremă

  • 500 ml – smântână 20% LACTIS
  • 500 ml – smântână dulce 35% LACTIS
  • 200 g – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – întăritor pentru frișcă

Mod de preparare:

  1. Desparte albușurile de gălbenușuri. În albușuri adaugă un praf de sare și mixează până devin spumoase și pufoase. Apoi adaugă treptat patru linguri de zahăr continuând să mixezi. La capăt trebuie să primești o bezea densă.
  2. Adaugă în bolul cu gălbenușuri esență de vanilie și două linguri de zahăr. Mixează bine până primești o textură pufoasă. Gălbenușurile trebuie să devină de un galben pal și lucioase.
  3. Adaugă o lingură de bezea în gălbenușuri și cu o spatulă de silicon amestecă energic. Apoi adaugă toată bezeaua peste gălbenușuri și cu mișcări largi amestecă-le până se încorporează împreună, ai grijă să nu spargi bulele de aer.
  4. La capăt cerne 6 linguri de făină, încorporeaz-o și pe ea lent și cu mișcări largi.
  5. Ia o tavă cu fund detașabil de 21 cm. tapetată la bază cu foaie de copt și unsă toată cu ulei. Răstoarnă aluatul și nivelează-l uniform în tavă. Coace pandișpanul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 20-22 de minute.
  6. Scoate-l din cuptor, lasă-l să se răcească complet și taie-l pe orizontală în 3 părți egale.
  7. Pregătește crema: toarnă într-un bol frișca, jumătate din cantitatea de zahăr pudră și bate-o bine până devine fermă. Ia un alt bol toarnă în el smântâna, adaugă esență de vanilie, cantitatea rămasă de zahăr pudră și mixează 5 minute cu mixerul.
  8. Încorporează frișca în smântână cu mișcări largi ca să nu spargi bulele de aer.
  9. Ia forma în care ai copt pandișpanul și unge-o la bază cu 2 linguri de cremă. Pune la baza tavei stratul de pandișpan tăiat de deasupra. Unge-l cu 3-4 linguri de cremă, scurge vișinele de suc și aranjeazăle pe toată suprafața. Acoperă cu un strat de pandișpan și mai unge cu 3-4 linguri de cremă, aranjează restul vișinelor scurse peste cremă. Apoi acoperă cu ultima parte care a fost baza pandișpanului, unge-l și pe el cu 3-4 linguri de cremă. Acoperă tortul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru 10-12 ore.
  10. Pune la frigider și crema de smântână rămasă. Înainte să scoți tortul de la frigider, adaugă în smântâna rămasă întăritor pentru frișcă, mixează cu telul până primești o textură fermă.
  11. Scoate tortul de la frigider și unge-l peste tot cu cremă. La capăt îl poți decora cum dorești. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*