Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BURGER VEGAN. Dacă doriți să faceți o schimbare în alimentația voastră vă îndemn să începeți cu acest burger delicios. Chiftelele nu au ieșit deloc uscate, iar datorită legumelor proaspete, burgerul iese mai suculent. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
- 700 gr. – fasole roșie
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 50 gr. – germeni de ceapă
- ½ linguriță – busuioc uscat
- 2 linguri – pesmeți mărunțiți
- ½ linguiriță – paprika dulce
- ½ linguriță – fulgi de ardei chili
- 6 linguri – ketchup
Mod de preparare:
- Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă în ea ulei și adaugă ceapa tăiată cubulețe, rumenește-le 3-4 minute, după care adaugă morcovul răzuit și usturoiul mărunțit. Condimentează cu sare, piper negru și adaugă busuioc uscat.
- Amestecă și călește totul 5-6 minute sau până când morcovul se înmoaie.
- Pune fasolele într-un bol încăpător și începe să le pisezi până primești un piure cu cocoloașe.
- Adaugă deasupra prăjitura pregătită mai devreme, pesmeții, paprika dulce, fulgi de ardei chili, condimentează cu puțină sare și amestecă totul împreună.
- Mai întâi de toate unge mâinile cu ulei, după care din toată cantitatea de fasole formează 6 chiftele de dimensiunea chiflei pentru burger.
- Pune chiftelele pe o tavă tapetată cu foaie de copt și coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 10 minute. După care scoate-le din cuptor și unge fiecare chiftea cu sos barbeque sau cu ketchup.
- Întoarce-le la cuptor pentru încă 10-12 minute sau până se caramelizează frumos deasupra.
- Pregătește burgerul: ia o chiflă tăiată în 2 și rumenită pe interior, unge partea de jos cu ketchup, aranjează chifteaua din fasole, pune deasupra două felii de roșii, germeni de ceapă și acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă.
- Servește burgherul cu orice dorești. Poftă bună!
Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU PERIOADA POSTULUI - Valerie's Food