BURGER DE SOMON I Rețetă + Video

Ingrediente:

  • 300 gr. – somon proaspăt fără piele și oase
  • 2 chifle pentru burger
  • 30 gr. – ardei dulce roșu
  • 30 gr. – ardei dulce galben
  • 2 frunze de salată
  • 2-3 castraveți cornișon
  • 100 gr. – iaurt grecesc
  • 2 linguri – pesmeți praf
  • 1 cățel – usturoi răzuit
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 felii de roșie
  • 1/5 ceapă roșie
  • 3 fire de mărar

Mod de preparare:

  1. Taie chiflele în 2, pune-le cu tăietura în jos pe tigaia grill încinsă și rumenește-le un pic;
  2. Toacă fileul de pește cu un cuțit bine ascuțit cât mai mărunt;
  3. Taie cubulețe mici ardeii dulci și ceapa roșie. La fel taie mărunt și mărarul;
  4. Adaugă mărarul împreună cu legumele tocate peste tocătura de pește, adaugă pesmeți, sare, piper, amestecă și formează chiftele de dimensiunea chiflelor pentru burger;
  5. Toarnă ulei în tigaia grill încinsă, adaugă chiftelele și prăjește-le pe ambele părți câte 4-5 minute;
  6. Pregătește sosul: pune iaurtul într-un bol, adaugă castraveți tăiați mărunt, mărar tocat, usturoi răzuit, sare, piper, ulei de măsline și amestecă;
  7. Unge partea de jos a chiflei cu sos, aranjează o frunză de salată, pune chifteaua iar deasupra o felie de roșie, unge și cealaltă jumătate de chiflă cu sos și acoperă burgerul.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*