BUJENIȚĂ (CEAFĂ DE PORC LA CUPTOR) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși, astăzi vă prezint rețeta familiei mele de BUJENIȚĂ DE PORC LA CUPTOR. Este o rețetă pe care mama și tata o pregătesc des la sărbătorile de iarnă. Îmi place mult că nu este o rețetă sofisticată, dar carnea iese moale și suculentă. O puteți servi atât caldă cât și rece. Sunteți norocoși dacă vă rămâne câteva felii și pentru a doua zi, o să puteți face niște sandwichi-uri delicioase cu ele. De asemenea este o modalitate bună de a înlocui mezelurile. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1.700 kg. – 2 kg. – Ceafă de porc (70% carne / 30% grăsime)
  • 150 gr. – Adjică fiartă sau crudă (slab iute)
  • 4 căței de usturoi
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • Sare și piper negru
  • 50 gr. – Ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate condimentează bine carnea pe ambele părți cu sare și piper negru.
  2. După care unge carnea cu adjică și maseaz-o puțin pentru a intra aromele mai bine.
  3. Unge folia de aluminiu cu ulei, apoi mută carnea pe folie, pune lângă ea câteva crenguțe de rozmarin, câțiva căței de usturoi puțin zdrobiți și la capăt toarnă deasupra ulei de măsline.
  4. Împachetează carnea în folie de aluminiu și las-o să se marineze la frigider cel puțin 5 ore. Apoi scoate carnea din frigider las-o să stea la temperatura camerei jumătate de oră și coace-o la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C circa 2 ore.
  5. Servește bujenița atât caldă cât și rece, pe masa de sărbătoare sau în orice zi îți poți face un sandwich cu această carne. Poftă Bună!

 

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*