BROWNIE (NEGRESĂ) I Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Astăzi am pregătit BROWNIE! Acesta se deosebește de un chec simplu prin faptul că conține mai multă ciocolată decât făină, interiorul său este puțin umed, lipicios și nu în ultimul rând dens. Vă asigur că este o prăjitură extraordinar de delicioasă care își are rădăcinile în America. Totodată este un desert bogat în calorii și care nu se mănâncă în cantități mari, însă din când în când ne putem permite și așa plăcere. Vă asigur că o să vă placă mai ales dacă sunteți iubitori de ciocolată. Vă doresc un weekend cât mai dulce și delicios. Poftă bună.

 

Ingrediente

  • 300 gr. – ciocolată neagră (50% – 70%)
  • 200 gr. – unt
  • 200 gr. – zahăr
  • 150 gr. – făină albă
  • 3 ouă
  • 2 linguri – cacao
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • ¼ linguriță – sare

Pentru decor

  • 90 gr. – Ciocolată neagră
  • 60 ml. – lapte
  • 20 gr. – unt
  • Zahăr pudră

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 50 minute

Număr de porții: 9

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol ciocolata mărunțită și untul tăiat cubulețe. Topește la baie cu aburi (într-o cratiță pune o cană cu apă și du-o până la punctul de fierbere, după care pune bolul deasupra) ciocolata și untul.
  2. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  3. După ce ciocolata și untul sau topit complet, ia bolul de pe foc și lasă să se răcească compoziția 5-7 minute.
  4. După ce compoziția s-a mai răcit un pic, adaugă în ea zahărul și sarea, după care amestecă cu o lingură de lemn sau cu telul circa un minut, până zahărul începe puțin să se topească.
  5. Sparge ouăle pe rând și continuă să amesteci.
  6. Adaugă vanilia și cerne deasupra compoziției lichide făina, cacao și praful de copt. Amestecă mixtura cu răbdare până va deveni omogenă și puțin lichidă.
  7. Toarnă compoziția într-o tavă 20X20 tapetată cu foaie de copt unsă cu unt. Coace brownie 30 de minute.
  8. Scoate brownie din cuptor și lasă-l să se răcească complet.
  9. Pune într-un bol ciocolata ruptă în bucăți, laptele, untul și topește tot la baia de aburi. În ciocolata topită adaugă zahăr pudră, încorporează-l după care glaurează brownie. Lasă glazura să se întărească 20-30 de minute și taie brownie în 9 bucăți egale,

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*