BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI VIȘINE (pentru 14-16 brioșe)

Un desert gustos îți face mereu ziua mai dulce.

Ingrediente:

  • 1, ½ cană – făină albă
  • 1 pahar – zahăr
  • 100 gr. – unt
  • 3 ouă
  • 90 gr. – ciocolată neagră
  • 5 linguri – smântână
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 200 gr. – vișine fără sâmburi

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 190 de grade C.
  2. Mixează bine zahărul, ouăle și smântâna într-un bol, până compoziția devine cremoasă.
  3. Pune bucățelele de unt și ciocolată într-o farfurie adâncă și plaseaz-o în cuptorul cu microunde pe 30 de secunde. Scoate farfuria și las-o să stea încă 30 de secunde, apoi amestecă ciocolata și untul până se primește o masă lichidă și lucioasă.
  4. Adaugă ciocolata și untul topit peste compoziția de zahăr și ouă și amestecă bine. Apoi adaugă făina și praful de copt, încorporează toate ingredientele.
  5. Așează foile de copt într-o tavă specială pentru brioșe. Pune câte 2-3 vișine fără sâmburi în fiecare foiță și toarnă aluatul (se umple 2/3 din formă), după care deasupra pune câte o vișină.
  6. Spală bine vișinele, scoate-le sâmburii și pune-le pe un șervețel de hârtie să se zvânte puțin.
  7. Așează foile de copt pe tava specială de cupcakes. Pune câte 2-3 vișine fără sâmburi în fiecare foiță și toarnă aluat (să umple 2/3 din formă), după care deasupra pune la fel 2-3 vișine.
  8. Pune tava la cuptor și coace circa 20-25 de minute. Scoate-le pe un platou, lasă-le să se răcească, iar apoi presară cu zahăr pudră.

Sugestii:

  • Dacă nu ai vișine proaspete poți adăuga vișine congelate sau în sucul lor.

IMG_5533-SITE

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

  1. Avatar

    Buna, am facut briosele date, am urmat receta pas cu pas. In rola cind erau au crescut asa de frumos insa cind le-am scos sau lasat. Valeria poti sa-mi spui care ar putea fi motivul? Oare praf de copt am pus putin?

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Bună Lia, am avut și eu cazuri când în cuptor se ridica checul frumos dar când îl scoteam se lăsa. La mine era problema în praful de copt (în perioada ceea am experimentat cu alt brand). Vezi și tu poate e aceeași problemă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*