Un desert gustos îți face mereu ziua mai dulce.
Ingrediente:
- 1, ½ cană – făină albă
- 1 pahar – zahăr
- 100 gr. – unt
- 3 ouă
- 90 gr. – ciocolată neagră
- 5 linguri – smântână
- 1 linguriță – praf de copt
- 200 gr. – vișine fără sâmburi
Pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 190 de grade C.
- Mixează bine zahărul, ouăle și smântâna într-un bol, până compoziția devine cremoasă.
- Pune bucățelele de unt și ciocolată într-o farfurie adâncă și plaseaz-o în cuptorul cu microunde pe 30 de secunde. Scoate farfuria și las-o să stea încă 30 de secunde, apoi amestecă ciocolata și untul până se primește o masă lichidă și lucioasă.
- Adaugă ciocolata și untul topit peste compoziția de zahăr și ouă și amestecă bine. Apoi adaugă făina și praful de copt, încorporează toate ingredientele.
- Așează foile de copt într-o tavă specială pentru brioșe. Pune câte 2-3 vișine fără sâmburi în fiecare foiță și toarnă aluatul (se umple 2/3 din formă), după care deasupra pune câte o vișină.
- Spală bine vișinele, scoate-le sâmburii și pune-le pe un șervețel de hârtie să se zvânte puțin.
- Așează foile de copt pe tava specială de cupcakes. Pune câte 2-3 vișine fără sâmburi în fiecare foiță și toarnă aluat (să umple 2/3 din formă), după care deasupra pune la fel 2-3 vișine.
- Pune tava la cuptor și coace circa 20-25 de minute. Scoate-le pe un platou, lasă-le să se răcească, iar apoi presară cu zahăr pudră.
Sugestii:
- Dacă nu ai vișine proaspete poți adăuga vișine congelate sau în sucul lor.

2 Comments