CHEC CU CIREȘE

Răsfață-te azi cu un chec delicios cu cireșe, ce nu conține ingrediente sofisticate și e simplu de preparat. Experimentează cu cireșele acum cât mai este sezonul. Sper să vă placă checul și să îl pregătiți cu plăcere.

Ingrediente:

  • 2 pahare – făină albă 
  • 1 pahar – zahăr
  • 100 gr. – unt topit
  • 200 gr. – smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri – griș
  • 1 plic – praf de copt
  • 1 linguriță – extract de vanilie
  • 200 gr. – cireșe (fără sâmburi)

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 150 de grade C.
  2. Amestecă bine zahărul și ouăle într-un bol, adaugă untul topit, extractul de vanilie și smântâna, apoi mixează până primești o compoziție fină.
  3. Adaugă în compoziție ingredientele solide – făina, grișul, praful de copt și amestecă-le bine. Mixtura trebuie să fie fără cocolașe.
  4. Toarnă într-o tava de copt unsă cu unt, aluatul și întinde-l uniform pe toată suprafața. Plasează deasupra cireșele (fără sâmburi).
  5. Coace checul 45 de minute.
  6. Scoate checul și lasă-l să se răcească, apoi scoate-l din tavă și presară cu zahăr pudră.

Sugestii:

  • Folosește un băț de chibrit pentru a verifica checul, dacă iese curat atunci checul este gata.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*