BISCUIȚI CU FULGI DE OVĂZ, NUCI ȘI FRUCTE USCATE

Bună ziua tuturor. Astăzi am pentru voi o rețetă din rubrica GĂTESC CU CINEVA. Acel cineva este Cristina Țurcan, soția verișorului meu. Pot să mă laud că în familia noastră am mai multe rude cărora le place să gătească și să mănânce gustos. De asemenea și verișorul meu este un mare fan al culinăriei și îi place să experimenteze cu gusturile (sper să îl conving să gătim ceva împreună). Dar să ne întoarcem la Cristina, este o soție și o mamă excelentă, are 3 copii și le reușește pe toate. Mi-a oferit și mie ceva timp pentru ca să gătim împreună biscuiți cu ovăz, nuci și fructe uscate. Acești biscuiți i-am gustat pentru prima dată la ea cu circa 3 ani în urmă și de atunci mi-au rămas în memorie. Sincer să vă spun am petrecut o zi plăcută cu ea și copiii săi. La gătit ne-a ajutat fetița ei cea mai mare Sofia și băiețelul cel mic Darius și sigur că la mâncat ne-a ajutat băiețelul mijlociu Gabriel )))). Acești biscuiți se potrivesc minunat atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copiii voștri. Conțin o varietate de vitamine ce vin din nuci, fructe uscate și ovăz. Puteți să înlocuiți nucile cu semințe de floarea soarelui, semințe de bostan ș.a chiar și fructele uscate puneți-le pe a voastre preferate. Mai jos puteți vedea modul de preparare și acești copii frumoși. Sper să vă placă rețeta Cristinei și să o pregătiți și dumneavoastră. Eu vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 200 gr. – fulgi de ovăz (întregi)
  • 200 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 150 gr. – făină albă
  • 150 gr. – zahăr
  • 2 ouă
  • 8 linguri – lapte de vacă
  • 1 pliculeț – praf de copt (10 gr.)
  • 1 linguriță – scorțișoară (pulbere)
  • Un praf de sare
  • 50 gr. – rachițele uscate
  • 50 gr. – stafide albe
  • 100 gr. –nuci (tăiate mărunt)

Dificultate: Mediu

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 25 minute

Timp total: 30 minute

Cantitatea: 15-17 biscuiți

 

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  2. Pune untul și zahărul într-un bol, mixează cu ajutorul unui mixer de mână sau cu un tel până compoziția va deveni cremoasă. Apoi adaugă ouăle și laptele, mai mixează puțin până se vor omogeniza toate ingredientele.
  3. În compoziția lichidă adaugă făina, sarea, praful de copt și scorțișoara. Amestecă până se vor încorpora ingredientele, textura aluatului trebuie să fie densă.
  4. Toarnă fulgii de ovăz, nucile și fructele uscate. Mai amestecă puțin.
  5. Tapetează o tava de copt cu folie de copt.
  6. Ia mici cantități de aluat cu două linguri și încearcă să faci bile rotunde medii la o distanță de 3-4 cm. pe tava de copt pregătită.
  7. Coace biscuiții circa 20-25 de minute sau până ce se rumenesc frumos.
  8. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet după care îi puteți servi. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

6 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*