BĂTUTE UMPLUTE CU ROȘII ȘI CAȘCAVAL

Delectează-te cu o rețetă extraordinară cu piept de pui pe care o poți servi cu orice garnitură doreşti.

Ingrediente:

  • 700 gr. – piept de pui
  • 2 roșii mari sau 3 roșii mici
  • 200 gr. – cașcaval
  • 2 ouă
  • 5 linguri – făină albă
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Spală pieptul de pui și taie-l în bucăți medii. Acoperă fiecare bucată cu folie alimentară în timp ce o bați.
  2. Presară puțină sare și piper peste fiecare bucată de carne. După ce le bați, plasează-le pe un platou una peste alta.
  3. Pune tigaia la foc, toarnă ulei și lasă-l să se încingă ușor. Între timp bate ouăle cu puțină sare și piper.
  4. Treci fiecare bucată de carne bătută, pe ambele părți prin făină, apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaia cu ulei. Lasă-le să se prăjească la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc frumos.
  5. Scoate-le și pune-le pe o tavă plată de copt.
  6. Încinge cuptorul la 180 de grade C. Între timp taie roșiile felii și rade cașcavalul.
  7. Acoperă fiecare bătută de pui cu câte 2-3 felii de roșii și cu puțin cașcaval.
  8. Dă-le în cuptor și coace-le circa 7-10 minute sau până ce se topește cașcavalul.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

  1. Avatar

    Am încercat azi! E delicios!

  2. Avatar

    bravo pt site! doar ca nu se numesc ‘batute’, ci schnitzel.
    spor la gatit!

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Mulțumesc frumos însă Shnitzelul se „tăvălește” mai întâi în făină, apoi în ou și după care în firimituri de pâine. La mine nu este tehnica aceasta de pregătire așa că am numit-o bătute, cum le spunem în familie)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*