BANANA BREAD (chec cu banane) CU FRUCTE USCATE ȘI MIGDALE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit un chec de banane sau cum i se mai spune BANANA BREAD. Acesta provine din bucătăria Americană și are la bază banane răscoapte. Este un chec care se pregătește destul de repede și are un miros plăcut. Eu am pus în checul meu cu banane – caise și nuci. Dumneavoastră puteți folosi orice altceva doriți de exemplu: mac, nucă de cocos, ciocolată, fulgi de ovăz, stafide ș.a. Acest chec îl puteți savura la micul dejun sau chiar la o ceașcă de ceai în oricare oră a zilei. Sper să vă placă varianta mea de BANANA BREAD cu pepene galben uscat și migdale. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingredients

  • 3 banane mari (răscoapte) (500–650 gr.)
  • 1, ¾ cană – făină albă (350 gr.)
  • ¾ cană – zahăr (175 gr.)
  • 2 linguri cu vârf – smântână (80 gr.)
  • 2 ouă
  • 100 gr. – unt topit
  • 1 pachețel – praf de vanilie sau 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 linguriță – bicarbonat de sodiu
  • 150 gr. – fructe uscate
  • 100 gr. – migdale, nuci, semințe

Pentru decor:

  • O banană tăiată în două pe orizontală
  • fulgi de migdale

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 55 minute

Timp total: 1 oră și 5 minute

Număr de porții: 10

 

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător sparge ouăle și adaugă zahărul. Mixează bine până ce compoziția devine spumoasă. Adaugă untul, smântâna și vanilia și amestecă puțin până se vor încorpora.
  2. Decojește bananele și cu ajutorul unei furculițe zdrobeștele bine. După care încorpolează-le în mixtura făcută mai devreme.
  3. Dă prin sită făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Toate acestea adaugă-le în mixtura lichidă și amestecă cu o spatulă până se vor încorpora toate ingredientele.
  4. Taie cubulețe 2/3 din cantitatea de caise și nuci. Pune-le în bolul cu mixtura și amestecă puțin.
  5. Tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară pentru copt (30X10) și unge-o cu unt. Toarnă în ea compoziția pregătită mai devreme. Decorează deasupra pe toată suprafața cu caisele și nucile rămase, tăiate bucăți mari sau pune-le întregi (după preferință).
  6. Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute.
  7. Scoate checul din cuptor și lasă-l să se răcească complet după care îl puteți mânca. Poftă bună.

Sugestii:

  • Folosește un băț de chibrit sau unul special pentru a verifica checul, dacă iese curat – atunci checul este gata.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

  1. Avatar

    Pentru reteta respectiva ar exista careva substituienti ai oualor? Sau ar fi posibila realizarea checului in lipsa oualor? Multumesc anticipat. 🙂

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Bună ziua Alina, este posibilă realizarea checului în lipsa ouălor. Urmezi aceeași rețetă doar fără ouă și te rog să îmi spui și mie cum ți-a ieșit 😉

  2. Avatar

    Cum as putea inlocui bicarbonatul de sodium, sau este un risc ca daca al dizolv cu otet, sa simt prezenta otetului in chec? Eu l-am facut, a iesit ft bun. Ori, mamica si prietenul mi-au zis ca se simte bicarbonatul. Personal, nu am simtit bicarbonatul cand am gustat.

    ps: Adaugati si bucatele mici de ciocolata, este ft bun, mai ales ca checul, de baza, nu este ft dulce.

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Bună Mihaela, cu ușurință poți înlocui bicarbonatu de sodiu cu praf de copt 🙂 Numaidecât încerc și cu bucățele de ciocolată. Să ai o zi cât mai gustoasă în continuare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*